Пт, 2024-03-29, 11:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:14
"Укрпошта" випустила марки "7 ​​чудес України" -подарунок філателісту
Інші останні Культурні новини
Марки "7 чудес України" з'являться у продажу в найближчий тиждень. Номінал кожної з марок - 2 грн 50 коп, тираж малого аркуша - 80 тис екземплярів, повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".

Марки "7 чудес України" із серії "Мальовнича Україна" презентували у приміщенні Музею української пошти. На них зображені Аккерманська, Хотинська і Кам'янець-Подільська фортеця, Луцький верхній замок, Качанівський, Воронцовський і Митрополичий палаци. Створенням марок займалася художниця Марія Гейко.

Участь у спецпогашенні взяли директор Київської "Укрпошти" Андрій Хорошевський та організатор проекту "Сім чудес України" політик Микола Томенко. Останній заявив, що такі марки - це своєрідний креативний підхід для пропаганди об'єктів.

"Ми посіяли переконання серед українців, що українцям можна пишатися історією, культурою, природною спадщиною. Я переконаний, що майже 80 тисяч нагадувань - це великий подарунок для тих регіонів, які зображені на марках. Бо для них згадка і пропаганда - це теж допомога" , - сказав Томенко.

Нові марки з'являться у продажу найближчого тижня. Номінал кожної з марок - 2 грн 50 коп, тираж малого аркуша - 80 тис екземплярів.

Нагадаємо, загальнонаціональну акцію "7 чудес України" було започатковано Фондом "Рідна країна" у 2007 році. У березні 2010 року стартував новий етап визначення культурних перлин країни. На звання семи чудес в рубриці "Замки, фортеці, палаци" претендувало 138 пам'ятників з усіх регіонів України. 1 грудня 2011 були визначені переможці. Ними стали:

Аккерманська (Білгород-Дністровська) фортеця (Одеська обл.)

Алупкінський (Воронцовський) палац (Крим)

Кам'янець-Подільська фортеця (Хмельницька обл.)

Луцький Верхній замок (Волинська обл.)

Митрополичий палац (м. Чернівці)

Палац у Качанівці (Чернігівська обл.)

Хотинська фортеця (Чернівецька обл.)


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1094 | Додав: adminA | Теги: 7 ​​чудес України, філателісту, Укрпошта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]