Вт, 2024-03-19, 08:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:16
Укрзалізницю Гельсінська спілка хоче покарати за незаконний збір та зберігання даних про пасажирів
Інші останні Кримінальні новини
Гельсінська спілка вимагає притягнути до відповідальності Укрзалізницю за незаконний збір та зберігання персональних даних громадян, а вже накопичені персональні дані - знищити. Про це повідомив програмний директор Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Щербатюк, передає Укрінформ.

"Ми плануємо звернутися до Укрзалізниці для того, щоб вона знищила всі персональні дані, які зберігає. Ми будемо подавати колективний позов і вимагатимемо, крім вилучення персональної інформації, притягнення до відповідальності і самої Укрзалізниці, - сказав Щербатюк.

У свою чергу, член комісії Держслужби з питань захисту персональних даних по перевірці Укрзалізниці Володимир Козак підкреслив, що збереження інформації про особу, в тому числі про час і маршрути її поїздок, є грубим порушенням Закону "Про захист персональних даних" та затверджених Кабміном Правил перевезення пасажирів.

"Кожен має право знати, де знаходяться його персональні дані та як вони використовуються. Кожен може вимагати знищення своїх персональних даних, якщо вважає їх обробку незаконною", - зазначив Козак.

Водночас керівник правових проектів Інституту масової інформації Роман Головенко висловив думку, що збереження персональних даних громадян не допомагає боротися зі спекуляціями на залізничних квитках.

"Боротися зі спекуляціями квитків треба не обмеженням якихось процедур продажу, а більшою пропозицією перевезень у межах України. Тут йдеться не лише про залізничні перевезення, а й про авіа- та автоперевезення. Тут питання до Мінінфраструктури", - додав він.

Нещодавно ЗМІ повідомили, що до єдиної державної електронної бази з питань освіти, яку пов'язували з абітурієнтами, студентами та викладачами вузів, тепер починають вводити інформацію про школярів і навіть дошкільнят.

А міське управління освіти і науки (МУОН ) Києва збирає інформацію про дітей, чиї батьки працюють у засобах масової інформації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: зберігання даних, незаконний збір, Укрзалізницю, Гельсінська спілка, пасажирів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]