Чт, 2024-04-25, 10:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:12
Умови, за яких має відбутися заплановане розведення сил на Донбасі назвав міністр оборони
Інші останні Надзвичайні новини

Міністр оборони назвав умови, за яких має відбутися заплановане розведення сил на Донбасі

Міністр оборони Андрій Загороднюк повідомив, що заплановане розведення сил на Донбасі в районі Петрівського і Золотого можливе у разі дотримання режиму припинення вогню упродовж тижня.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, під час спілкування із журналістами у Станиці Луганській Загороднюк наголосив, що цей процес може відбутися виключно тоді, коли російсько-окупаційні війська припинять вогонь у згаданих районах.

Міністр також зазначив, що після завершення процесу розведення, завдання щодо контролю за демілітаризованою зоною покладатиметься на працівників Національної поліції України.

Як підкреслив Андрій Загороднюк, українські військові відійдуть на відстань, яка дозволить у випадку порушення домовленостей російсько-окупаційними військами одразу повернутися назад.

"Для цього створено усі передумови, розроблено відповідний план з урахуванням саме такої ситуації", – зазначив міністр оборони і додав, що координати місць розведення є у Мінських угодах, їх було нанесено ще у 2014 році.

Своєю чергою, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак конкретизував, що розведення військ має відбутися дзеркально на відстань один кілометр від лінії зіткнення в обидві сторони.

"Нові позиції українських військових будуть там, де вони були у 2016 році, коли вперше відбулося розведення сил у згаданому районі, – поінформував генерал-лейтенант Руслан Хомчак. – Підрозділи Збройних Сил України і надалі повністю контролюватимуть ситуацію".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 812 | Додав: adminA | Теги: умови розведення сил, Донбас, міністр оборони | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]