Пт, 2024-04-19, 07:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:08
Унікальна виставка "Міф "Українське бароко" відбудеться у Києві
Інші останні Культурні новини

З 27 квітня до 26 серпня 2012 року в Національному художньому музеї України проходитиме виставка "Міф "Українське бароко", присвячена аналізу і переоцінки історії українського мистецтва.

"Міф "Українське бароко" - це проект-дослідження, який дає можливість глядачеві поглянути на історію вітчизняного мистецтва крізь "лінію бароко". При його підготовці куратори використовували велику кількість візуального та теоретичного матеріалу. Як повідомляється, в експозиції будуть представлені роботи українських художників з XVII століття і до сьогоднішнього день. Низка творів експонуватиметься вперше, пише "Kievpress".

Один з основних елементів національної традиції, стиль "бароко", зробив величезний вплив на українське мистецтво, культуру і національну свідомість. Українське бароко подарувало світові шедеври архітектури, живопису, графіки, музики та літератури.

"Присутність" бароко відчутно у творах ХХ століття, модерністів, авангардистів, художників "Нової хвилі". На думку кураторів виставки, епоха бароко триває, а з нею і діалог між минулим і майбутнім, без якого неможливий розвиток культури.

Виставка дає можливість побачити відомі роботи в новому контексті, підкреслює зв'язок традицій. В експозиції будуть представлені твори Тараса Шевченка, Олександра Архипенка, Олександра Богомазова, Віктора Пальмова, Олександри Екстер, Вадима Меллера, Михайла Хмелька, Юрія Луцкевича, Миколи Грицюка, Олександра Лимарева, Миколи Стороженка, Тіберія Сільваші, Анатолія Степаненка, Віктора Сидоренка, Арсена Савадова, Олега Голосія, Валентина Раєвського, Олега Тістола, Марини Скугарєвої, Миколи Маценка, Дмитра Кавсана, Василя Рябченка, Олександра Ройтбурда, Жанни Кадирової та інших.

Проект носить мультимедійний характер - разом з живописом, графікою і скульптурою в ньому будуть представлені відео-роботи сучасних художників і слайд-фільми, присвячені бароковій архітектурі і книжковій графіці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 995 | Додав: admin | Теги: виставка міф українське бароко, Киъв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]