Вт, 2024-03-19, 05:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:43
Унікальне видання Миколи Гоголя вийде на Миколая
Інші останні Культурні новини

Збірка творів Миколи Гоголя “Вечори на хуторі біля Диканьки” видавництва “Основи” побачить світ у День святого Миколая, 19 грудня.

Один із відомих українських художників, представник Нової хвилі, створив 25 ілюстрацій до знакового твору Миколи Гоголя.

“Бувають проекти, у яких ми спершу обираємо літературний твір, а потім ілюстратора, а є такі, в яких ми підбираємо твір під художника, – говорить видавець Анна Копилова. – Саме так сталося у випадку з Іллєю Ісуповим. Його характерний стиль ми вирішили поєднати з містичними історіями Миколи Гоголя”.

Ілля Ісупов – представник художньої династії Ісупових, працює у стилі контемпорарі арт.

“Моя улюблена повість в усій книзі -це “Ніч перед Різдвом“, – каже Ісупов. -Історія, кіно, свято -багато чого переплелося в ній і робить її живописною. Мій улюблений герой – чорт. Він найбільш неоднозначний персонаж цієї книги”.

Робота над виданням тривала півроку, з них три місяці знадобилося Іллі на створення ілюстрацій.

Книга вийде мовою оригіналу. Нагадаємо, що збірка складається з восьми оповідань: “Сорочинський ярмарок”, “Вечір напередодні Івана Купала”, “Майська ніч, або Утоплена”, “Пропала грамота”, “Ніч перед Різдвом”, “Страшна помста”, “Іван Федорович Шпонька і його тітонька” та “Зачароване місце”.

У 2014-му виповнюється 185 років з того дня, як Микола Гоголь почав писати “Вечори на хуторі поблизу Диканьки”.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 855 | Додав: adminA | Теги: Миколая, унікальне видання Миколи Гоголя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]