Сб, 2024-04-20, 00:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:45
Усі сторони у Вірменії ЄС закликав до діалогу для формування уряду
Інші останні Новини світу

Європейський союз заявив про підтримку Вірменії в її зусиллях із створення нового демократичного уряду і закликав всі сторони до діалогу.

Про це йдеться в заяві  представника зовнішньополітичної служби ЄС Майї Косьянчич.

"Вкрай важливо, щоб всі залучені сторони, включаючи правоохоронні органи і тих, хто здійснює своє право на свободу зібрань та вираження думок, уникали конфронтації і проявляли стриманість і відповідальність, як це було в останні дні", - йдеться в повідомленні.

"ЄС закликає всі зацікавлені сторони, в тому числі громадянське суспільство, до всебічного діалогу для демократичного формування нового уряду відповідно до Конституції і інтересів всіх вірмен", - відзначили в ЄС.

Нагадаємо, 1 травня парламент Вірменії не затвердив кандидатуру лідера опозиції Нікола Пашиняна на посаді прем'єр-міністра - 45 депутатів проголосували "за", 55 - "проти".

Після цього Пашинян закликав до відновлення акцій громадянської непокори.

Як відомо, Серж Саргсян пішов з поста прем'єр-міністра Вірменії 23 квітня, за кілька днів після його обрання і призначення. Він прийняв таке рішення після масових вуличних протестів, очолюваних Пашиняном.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 624 | Додав: adminA | Теги: Вірменія, формування уряду, ЄС, діалог | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]