Пт, 2024-04-19, 20:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:12
Утиск демократії в Україні резолюція ПАРЄ відобразить, але не подіє на владу, упевнений Яценюк
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Лідер партії "Фронт Змін", народний депутат Арсеній Яценюк прогнозує, що резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи акцентує увагу на утисках демократичних свобод в Україні.

"Я не думаю, що вона буде обтічною, тому що є речі, які неможливо приховати. Стоїть питання утиску демократичних свобод в Україні. У ній будуть однозначно відображені питання політичних переслідувань, в першу чергу, Юлії Тимошенко і Юрія Луценко, тому, я думаю, що можна очікувати досить предметної резолюції щодо внутрішньої української ситуації", - сказав Яценюк в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна". 

За словами народного депутата, швидше за все, в резолюції буде пункт про майбутні парламентські вибори, зокрема "про необхідність дотримання всіх демократичних стандартів при проведенні цих виборів".

Разом з тим, Яценюк з жалем відзначив, що ніякі резолюції на нинішню українську владу не діють.

Крім того, лідер партії "Фронт Змін" познайомить учасників Всесвітнього економічного форуму в Давосі з ситуацією в Україні.

"Моє завдання - це розкрити два питання - висловити позицію об'єднаної опозиції з приводу того, що відбувається в Україні. І друге - прийняти участь в предметній дискусії про економічне майбутнє як великого світу, так і України в рамках великого світу", - сказав Яценюк.

За словами лідера партії, він буде представляти на Давоському форумі об'єднану українську опозицію: "Ми погодили такий формат з "Батьківщиною". Немиря (заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря – ред.) також отримав запрошення, але їде в Страсбург".

Яценюк також розповів, що звернувся до першого заступника голови партії "Батьківщина" Олександра Турчинова та інших членів опозиції з проханням висловити своє бачення щодо того, які позиції необхідно подати на Давоському форумі.

Як повідомив Яценюк, в Давосі в нього заплановано кілька зустрічей, в тому числі з міністром закордонних справ Швеції Карлом Більдтом, відомим американським фінансистом Джорджем Соросом. "Буде ще кілька зустрічей в залежності від того, як будуть розвиватися події", - додав Яценюк.

За інформацією прес-служби "Фронту Змін", Яценюк планує в Давосі взяти участь у 8-му українському ланчі, який пройде в рамках Всесвітнього економічного форуму.

Нагадаємо, сьогодні ввечері Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалить резолюцію про ситуацію з демократією в Україні. Підсумок сьогоднішнього голосування залежить не тільки від переконливості авторів поправок. Розгляд українського питання заплановано на пізній вечір четверга, коли більша частина депутатів ПАРЄ залишає зал, тому цілко можливо, що голосуватиме тільки кілька десятків людей. У цій ситуації вирішальними можуть виявитися лише лічені голоси депутатів, які попри пізній час вирішать залишитися в залі, щоб допомогти українським колегам.

Варто відзначити також, що в дискусії з президентом Віктором Януковичем під час 8-ї ланч-конференції у Давосі, організованої Фондом Пінчука, не братиме участі жоден чинний лідер держави або політик-важковик.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1087 | Додав: adminA | Теги: Утиск демократії в Україні резолюці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]