Сб, 2024-04-20, 10:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:20
Утриматися від поїздок до Туреччини МЗС закликав, Порошенко стурбований, рейси в Стамбул скасовано. ВІДЕО
Інші останні Туристичні новини

Міністерство закордонних справ закликає громадян України утриматися від поїздок до Туреччини у зв'язку з останніми подіями, пов'язаними зі спробою військового перевороту в цій країні.

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС України на своїй сторінці в Facebook.

"У зв'язку з введенням надзвичайного стану і встановленням комендантської години в Турецькій Республіці, обмеженнями руху в ключових містах і транспортних вузлах цієї країни МЗС закликає громадян України утриматися від поїздок до Туреччини до нормалізації обстановки", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що МЗС уважно стежить за ситуацією в Турецькій Республіці та вживає всіх заходів для отримання якомога більше достовірної інформації. До з'ясування ситуації міністерство рекомендує українцям, які перебувають на території цієї країни, проявляти підвищену пильність і обережність, уникати перебування в публічних місцях, максимально обмежити перебування на вулицях.

У випадках надзвичайних ситуацій закликають громадян негайно зв'язуватися з Посольством України в Турецькій Республіці (телефон "гарячої лінії": 00 9 0533 307 72 32, адреса ел. пошти: emb_tr@mfa.gov.ua), Генеральним консульством в Стамбулі (телефон "гарячої лінії "90 530 612 55 77, адреса ел. пошти: gc_tr@mfa.gov.ua) або повідомляти на" гарячу лінію "МЗС України: тел. +38 044 238 17 777.

Як повідомлялося, в ніч на 16 липня в Туреччині була зроблена спроба військового перевороту. У країні ввели військовий стан і комендантську годину.

Згодом влада країни заявив, що спроба перевороту в Туреччині придушена.

В даний час більшість організаторів заколоту затримані. Зокрема, за останніми даними, турецька влада затримала понад 1500 військовослужбовців збройних сил за причетність до заколоту. Крім того, в результаті спроби військового перевороту загинули, за різними даними, від 42 до 60 осіб.

Україна підтримує владуа Туреччини і сподівається на відновлення стабільності в країні - МЗС

У зв'язку зі спробою військового перевороту в Туреччині Україна рішуче підтримує народ і демократично обрані органи влади Турецької Республіки.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України у зв'язку зі спробою військового перевороту в Туреччині.

У МЗС сподіваються, що президент і уряд країни швидко відновлять громадський спокій і стабільність на основі поваги демократичних цінностей та законів Туреччини.

Також у зовнішньополітичному відомстві висловили співчуття у зв'язку з людськими жертвами внаслідок злочинних посягань.

Порошенко стурбований "небезпечним розвитком подій в дружній Туреччині"

Президент України Петро Порошенко доручив силовим структурам посилити контроль в аеропортах і на південних кордонах України в зв'язку зі спробою військового перевороту в Туреччині.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Також глава Української держави висловив підтримку президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану і турецькому уряду.

"Стурбований вкрай небезпечним розвитком подій в дружній Туреччині. Базові принципи демократії повинні поважатися. Україна підтримує демократично обраного президента і уряд Турецької Республіки", - написав Порошенко.

Крім того, президент доручив МЗС та українському Посольству в Туреччині подбати про долю громадян України на турецькій території.

Україна скасувала авіасполучення зі Стамбулом, заблоковані в аеропорту Ататюрка українці - в безпеці

Міжнародні авіалінії України (МАУ) повідомили про скасування всіх, запланованих на суботу, 16 липня, авіарейсів в Стамбул.

"Інформуємо про скасування наступних рейсів: PS 703 Львів-Стамбул від 16 липня і PS 704 Стамбул-Львів; PS 719 Одеса-Стамбул; PS 717 Одеса-Стамбул від 16 липня і PS 718 Стамбул-Одеса; PS 716 Стамбул-Київ від 16 липня; PS 713 Київ-Стамбул і PS 714 Стамбул-Київ від 16 липня; PS751 Київ-Тегеран від 15 липня і PS0752 Тегеран - Київ від 16 липня", - сказано в повідомленні.

Разом з тим заплановані рейси в Даламан, Анталью і Бодрум виконуються за розкладом.

"У зв'язку з ситуацією в Туреччині, з військовим переворотом, всі рейси 16 липня на Стамбул скасовані. На даний момент рейси на 17 липня заплановано за розкладом", - відзначили в МАУ.

Згідно онлайн-табло аеропорту "Бориспіль" 16 july також скасовані два рейси авіакомпанії Turkish airlines сполученням Київ-Стамбул.

Крім того, згідно з онлайн-табло київського аеропорту "Жуляни", найближчий рейс в Даламан затримується.

Міжнародний аеропорт "Одеса" також скасував рейси в Стамбул, повідомили в адміністрації аеропорту.

"Таке рішення прийнято у зв'язку зі спробою військового перевороту і напруженою обстановкою в Туреччині. Поки це стосується столиці Туреччини - Стамбулу, куди рейси не будуть виконуватися, попередньо, по 17 липня. Далі - відповідно до ситуації", - сказали в адміністрації.

При цьому уточнили, що аналогічна ситуація і з прийомом авіарейсів зі столиці Туреччини. У той же час це поки не торкнулося перельотів в інші турецькі авіапорти, наприклад, в Анталію.

Відзначимо, згідно з даними Генконсульства України в Туреччині, в Стамбульському міжнародному аеропорту імені Ататюрка заблокованими виявилися 30 громадян України. Генконсул України Володимир Бондар повідомив, що всі вони знаходяться в безпеці в аеропорту Туреччини. Про це він написав на сторінці в Facebook

"Наші громадяни, загальною чисельністю близько 30 осіб, знаходяться в безпеці на території аеропорту", - заявив він.

Бондар додав, що разом з ними знаходяться представники Генконсульства України в Стамбулі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 1018 | Додав: adminA | Теги: рейси, поїздки, Стамбул, Порошенко, МЗС, Туреччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]