Вт, 2024-04-16, 09:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:08
Увійшли в Чорне море для навчань з Україною дві групи кораблів НАТО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Дві групи кораблів НАТО увійшли в Чорне море для навчань з Україною

Кораблі Другої постійної військово морської групи НАТО (SNMG2) та Другої постійної протимінної групи НАТО (SNMCMG2) увійшли до Чорного моря для участі у двох регіональних навчаннях, організованих флотами України та Болгарії.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це йдеться у заяві на сайті Об’єднаного командування ВМС НАТО.

Група SNMG2 прибула до Чорного моря 9 липня і складається з трьох фрегатів з Іспанії, Румунії та Туреччини на чолі з контрадміралом Мануелем Агірре з ВМС Іспанії, з іспанським фрегатом “Alvaro de Bazan” (F-101) в якості флагмана.

“З трьома країнами-союзниками, Болгарією, Румунією та Туреччиною, та двома регіональними партнерами, Україною та Грузією, що межують з Чорним морем, регулярно зустрічається Постійна військово-морська група в регіоні. Окрім проведення патрулювання морської безпеки в міжнародних водах, ці два навчання допоможуть підвищити сумісність між союзниками та регіональними партнерами”, – йдеться у заяві.

“Незважаючи на пандемію COVID-19, SNMG2 виконує програму заходів, запланованих на багато місяців наперед. Цей візит до Чорного моря, перший з моменту, коли я взяв командування, відповідає напряму морського командування НАТО і є ще одним прикладом постійних регіональних зобов’язань НАТО з нашими союзниками та партнерами “, – сказав командувач SNMG2.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 591 | Додав: adminA | Теги: дві групи кораблів НАТО, україна, Чорне море, навчання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]