Пт, 2024-03-29, 09:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:51
В акваторії Перської затоки знаходиться авіаносна ударна група ВМС США на чолі з Carl Vinson
Інші останні Новини світу

Авіаносна ударна група ВМС США на чолі з атомним авіаносцем USS Carl Vinson знаходиться в акваторії Перської затоки, повідомила інформаційна служба ВМС США.

За наявними даними, до складу групи, яка маневрує близько південних рубежів Ірану, входять також крейсер і есмінець, оснащені більш ніж 50 крилатими ракетами Tomahawk з дальністю 1,6 тис км. За даними інформаційної служби ВМС, палубна авіація здійснює постійні вильоти з борту Carl Vinson.

В даний час в Персидській затоці також перебувають ще один ракетний есмінець, який задіяний в операціях по боротьбі з морськими піратами, і десантний корабель з загоном морської піхоти.

З іншого боку Ормузської протоки - в північній частині Аравійського моря розташовується авіаносна ударна група у складі атомного авіаносця Abraham Lincoln, ракетного крейсера і ракетного есмінця. За повідомленням ВМС США, вони задіяні в забезпеченні безпеки в цьому районі і наданні авіапідтримки військам НАТО в Афганістані, передає "Интерфакс".

У північній частині Аравійського моря знаходиться також есмінець, який зайнятий в операціях по боротьбі з піратами і два великих десантних кораблі. Незабаром сюди прийде ще один есмінець, який недавно вийшов з бази в Норфолку, штат Вірджинія.

У північній частині Індійського океану і Перській затоці курсують три підводні човни, один з яких - ракетна субмарина Georgia - оснащена 154 ракетами Tomahawk.

Крім того, в Аденській затоці курсує ще один американський ескадрений міноносець, який забезпечує захист суден від дій сомалійських піратів.

На думку деяких експертів, військова операція США проти Ірану практично неминуча. У Вашингтоні вже погрожують Тегерану створенням потужної зброї для руйнування підземних ядерних об'єктів Ірану: Пентагон у терміновому порядку просить у Конгресу додаткових коштів на ще значніше посилення своєї найпотужнішої на сьогодні бомби, що іменується в пресі "нищителем бункерів".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1164 | Додав: adminA | Теги: Авіаносна ударна група ВМС США на ч | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]