Ср, 2024-04-24, 18:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:30
В американських виборчих перегонах Обама поки що веде перед, свідчить опитування
Інші останні Новини світу

Рейтинг президента США Барака Обами на 9 процентних пунктів вищий за рейтинг його головного конкурента - лідера передвиборної гонки серед республіканців, екс-губернатора Массачусетса Мітта Ромні.

Про це свідчать дані опитування, замовленого телекомпанією CNN.

Згідно з результатами дослідження, якби президентські вибори відбулися тепер, то за Обаму свої голоси віддали б 52% зареєстрованих виборців, за Ромні – 43%.

Порівняно з березнем рейтинг президента знизився на 2 процентних пункти, рейтинг Ромні залишився незмінним, передає РИА "Новости".

У порядність чинного президента вірить також більша кількість опитаних. Половина з опитаних вважають, що Обама залишиться вірний своїм поглядам і цінностям, те ж саме про Ромні кажуть лише 29%.

При цьому 47% вважають, що Ромні готовий міняти свої погляди залежно від політичної ситуації, а подібної думки про Обаму дотримуються лише 39%.

У перемозі Обами на виборах не сумнівається 61%, в перемозі Ромні впевнені 35%.

Опитування проводилося 13-15 квітня. На запитання відповіли 1 тисяча 15 дорослих американців. Статистична похибка становить три процентних пункти.

Вибори президента США відбудуться 6 листопада 2012 року.

Раніше повідомлялось, що Обама вийшов у лідери головним чином завдяки підтримці з боку жінок-виборців. У лютому Обаму підтримала половина жінок віком до 50 років, тепер за нього проголосувало в середньому більше шести з десяти жінок. Тимчасом на користь Ромні висловилися лише 30% жінок.

Зазначимо, що, судячи за результатами праймеріз у США, конкурентом Обами на виборах найпевніше буде саме Ромні. Рейтинг Обами останнім часом зростає, проте на нього може негативно вплинути інцидент, який стався на саміті в Сеулі. Тоді завдяки невимкненим мікрофонам журналісти "підслухали" розмову Обами і президента РФ Дмитра Медведєва, в якій глава Білого дому продемонстрував певну гнучкість у питанні ЄвроПРО. Через це Обаму звинуватили у зраді націнтересів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 987 | Додав: adminA | Теги: веде перед, обама, виборчих перегонах, опитування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]