Чт, 2024-04-25, 13:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:32
В Белфасті в результаті зіткнення юніоністів постраждало більше десяти поліцейських
Інші останні Новини світу
У п'ятницю, 7 грудня, в результаті нових заворушень в столиці Північної Ірландії Белфасті травми і поранення різної тяжкості отримали чотирнадцять поліцейських.

За даними правоохоронних органів, за підозрою в хуліганстві й завданні фізичного збитку арештовано 12 чоловік, передає РИА "Новости".

Нагадаємо, на цьому тижні в Белфасті спалахнули сутички між поліцією й демонстрантами-юніоністами, які протестували проти рішення депутатів міської ради зняти прапор Великобританії з будівлі мерії Белфаста.

На адресу депутатів продовжують надходити особисті погрози, а натовп юніоністів спробував підпалити офіс ліберальної партії Альянсу, яка підтримала республіканців у рішенні зняти прапор, запропонувавши компромісний варіант - вивішувати його 17 днів у році за офіційно визначеними пам'ятними датами.

Ряд інцидентів відбулися в останні дні й в інших містах Північної Ірландії. Загалом в заворушеннях постраждало вже 27 поліцейських. Органи правопорядку побоюються нових акцій протесту та провокацій в суботу, коли люди вирушать за різдвяними покупками й на розважальні заходи.

"Подібна поведінка просто неприпустима. Ці люди компрометують свої громади й ставлять під загрозу життя невинних людей ... Я закликаю місцевих політиків і людей, що мають вплив в цих районах, зробити все можливе для припинення подібних акцій, перш ніж хтось буде серйозно поранений або убитий ", - заявив заступник головного констебля північноірландської поліції Уїлл Керр.

У червні в центрі Белфаста відбулися зіткнення між поліцією й демонстрантами, які протестують проти візиту королеви Єлизавети II в Північну Ірландію, тоді поранення отримали дев'ять поліцейських.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1057 | Додав: adminA | Теги: десяти поліцейських, Белфасті | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]