Ср, 2024-04-24, 15:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:28
В ЄС прискорилося економічне зростання, незважаючи на російське вторгнення в Україну
Інші останні Економічні новини

Економіка єврозони зростала набагато швидше в першому кварталі 2022 року, ніж у попередні три місяці, незважаючи на вплив війни росії проти України. Статистичне бюро Європейського Союзу переглянуло свої більш ранні оцінки.

Про це повідомляє ЗМІ.

Євростат повідомив, що валовий внутрішній продукт (ВВП) 19 країн, що використовують євро, виріс на 0,6% в порівнянні з попереднім кварталом, збільшившись на 5,4% в річному численні.

Цифри значно переглянуті в бік підвищення в порівнянні з першою оцінкою, опублікованою в середині травня, коли Євростат оцінив квартальне зростання єврозони в 0,3%, а зростання в річному численні очікувався на рівні 5,1%.

Остаточні дані показують, що зростання єврозони прискорилося в першому кварталі в порівнянні з блідим останнім кварталом 2021 року, незважаючи на вторгнення росії 24 лютого в Україну, яке порушило ланцюжки поставок, підірвало довіру і призвело до різкого зростання цін на енергоносії. Проте очікується, що негативний вплив війни буде відчуватися в другому кварталі.

Більш високе, ніж очікувалося, зростання в першому кварталі було обумовлене збільшенням експорту і запасів, що більш ніж компенсувало скорочення державних витрат і споживчих покупок.

Зростання зайнятості в першому кварталі склало 0,6% в квартальному обчисленні і 2,9% в річному численні, повідомив Євростат, переглянувши свої більш ранні оцінки з 0,5% і 2,6% відповідно.

Згідно з остаточними даними Євростату, зростання в єврозоні значно сповільнилося в останньому кварталі 2021 року до 0,2% з квартального зростання на 2,3% в третьому кварталі.

Раніше Євростат повідомляв, що економічне зростання єврозони у перші три місяці 2022 року було повільніше, ніж очікувалося. Війна росії проти України, що почалася 24 лютого, вдарила по економічній активності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 311 | Додав: adminA | Теги: економічне зростання, вторгнення РФ, ЄС, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]