Пт, 2024-03-29, 03:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:37
В ЄС зробили заяву - ордер на арешт путіна
Інші останні Новини Європейського Союзу

Вони вітають і заохочують зусилля щодо забезпечення повної відповідальності за злочини під час війни в Україні.

Європейський союз підтримує рішення Міжнародного кримінального суду про видачу ордера на арешт російського президента володимира путіна та уповноваженої з прав дитини в адміністрації президента марії львової-бєлової.

"Як підкреслили глави держав та урядів держав-членів ЄС 15 грудня 2022 року, Європейський союз вітає та заохочує подальші зусилля щодо забезпечення повної відповідальності за військові злочини та інші найбільш серйозні злочини у зв'язку з агресивною війною росії проти України", - йдеться у офіційній заяві.

Зазначається, що вони розглядають рішення МКС як початок процесу притягнення до відповідальності російських лідерів за злочини та злодіяння, які вони замовляють, дозволяють або вчиняють в Україні.

"ЄС також заявляє про свою підтримку розслідувань Прокурора Міжнародного кримінального суду в Україні та закликає до всебічної співпраці всі держави-учасниці", - йдеться у повідомленні.

Ордер на арешт путіна

Нагадаємо, що 17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт путіна і уповноваженої при президенті рф з прав дитини марії львової-бєлової. Їх звинувачують у депортації дітей з окупованих територій України.

Юристи пояснили, що тепер путіна і львову-бєлову можуть затримати на території 123-х країн, які ратифікували Римський статут. У росії вже заявили, що не визнають це рішення.

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель назвав рішення МКС "початком процесу", а в Німеччині вже сказали, що затримають путіна, якщо він прибуде на їхню територію.

Президент України Володимир Зеленський назвав рішення Міжнародного кримінального суду історичним.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 396 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]