Чт, 2024-03-28, 15:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:46
В Європейському парламенті завтра пройде "український день"
Інші останні Новини Європейського Союзу

У вівторок, 9 грудня, в Брюсселі в місії України при ЄС, зранку розпочне роботу одноденна конференція "Україна як тест на європейську солідарність", яка відкриється вітальною промовою президента ЄП Мартіна Шульця, передає УНІАН.

В місії зазначили, що цей захід відбувається під патронатом Шульця за сприяння місії України при ЄС, а організаторами є польський Фонд Броніслава Геремека, окремі депутати Європарламенту, Польсько-Литовський суспільно-політичний форум.

Серед спікерів конференції, крім президента Європарламенту, заявлені голова комітету з питань закордонних справ Елмар Брок, лідер фракції "зелених" Ребекка Хармс. З української сторони - народні депутати Ірина Геращенко, Мустафа Найєм, лідери кримськотатарського народу Мустафа Джемільов та Рефат Чубаров. Крім того, у заході візьмуть участь представники політологічних центрів Євросоюзу, волонтерських рухів з України, Росії, Польщі, Литви та Німеччини.

"Український день" в Європарламенті продовжиться відкриттям фотовиставки "Донбас: Війна і Мир". Виставка підготовлена українськими репортерами.

В Європарламенті також буде представлено першу частину документального фільму Христини Бондаренко "Україна. Вижити у вогні" - "Після визволення", який розповідає про тисячі свідків російської агресії на Донбасі, страждання та випробування цивільного населення у зоні конфлікту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: український день, Європейському парламенті | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]