Пт, 2024-04-26, 13:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:01
В Європі можуть з’явитися доісторичні велетенські дерева
Інші останні Новини Європейського Союзу

доісторичне, велетенське, дерево, секвоя, європа Одне з найбільших видів дерев на Землі – секвойю – можна буде пристосувати до клімату сучасної Європи. Таку заяву зробили вчені, які провели експериментальне дослідження з цієї теми і опублікували його підсумки у виданні Springer Nature.

Секвої – стародавні гігантські дерева, через свою теплолюбність ростуть лише на Тихоокеанському узбережжі Північної Америки. З огляду на той факт, що йдеться про досить перспективне дерево для лісової промисловості, вчені давно замислюються над адаптацією секвої до кліматичних умов Західної Європи.

Вчені провели експеримент, у рамках якого намагалися вирощувати секвойю в спеціальних кліматичних камерах у лабораторії. Камери імітували умови, існуючі в зимовий час у деяких районах Німеччини.

"Досвід показав, що ми можемо відібрати генотипи цього дерева, здатні існувати в умовах Європи. Вчені отримали великий масив геномних даних, обробка яких здійснювалася у суперкомпьютерному центрі СФУ", – йдеться у повідомленні. Вчені також зазначають, що якщо вдасться відібрати морозостійкий генотип секвої, то вирощувати це гігантське доісторичне дерево можна буде не тільки в Західній Європі, але і в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 515 | Додав: admin | Теги: Європа, доісторичне, дерево, велетенське, Секвоя | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]