Пт, 2024-04-19, 06:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:40
В інтернет-ЗМІ більше половини чорного піару спрямовано проти партії Порошенка - ІМІ
Інші останні Політичні новини

Більше половини чорного піару в інтернет-ЗМІ спрямовано проти партії Порошенка - ІМІ

На другому місці – контрагітація проти Опозиційного блоку (16%), на третьому – проти Ігоря Смешка (12%).

Про це йдеться в дослідженні ГО «Інститут масової інформації», яке провели з 24 по 28 червня 2019 року в 13 популярних інтернет-медіа.

Напередодні парламентських виборів експерти ІМІ зафіксували 25 випадків чорного піару в онлайн-ЗМІ протягом 5 днів моніторингу.

Моніторинг проводився на сайтах: «Обозреватель», «Знай.ua», 24-й канал, «Гордон», «Українська правда», «Новое время», УНІАН, «Сегодня», ТСН, 112.ua, Newsone,  RBC.ua, «Ліга». Вибірка охоплює всі новини підряд, що вийшли на сайтах за вказаний період (понад 30 тисяч новин).

Більше половини (52%) матеріалів з ознаками контрагітації були спрямовані проти п`ятого президента України та лідера партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка. Чорний піар проти Опозиційного блоку зафіксовано у 16 % випадків, проти Ігоря Смешка - у 12 %.

Проти діючого президента Володимира Зеленського було спрямовано 8 % зафіксованих матеріалів.

Повідомляється, що 68 % від усіх зафіксованих за період моніторингу матеріалів з ознаками чорного піару розміщувалось на сайті «Знай.юа». Також контрагітацію було зафіксовано на сайтах 24 каналу (20 %) та «Обозреватель» (8 %), поодинокі матеріали було зафіксовано на сайтах УНІАН та «РБК-Україна».

Раніше експерти ІМІ дослідили, що рівень так званої джинси в загальнонаціональних онлайн-медіа напередодні парламентських виборів зріс на 22% - у порівнянні з аналогічним періодом напередодні президентських виборів. За 5 днів моніторингу вони виявили 320 матеріалів з ознаками замовлення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 774 | Додав: adminA | Теги: інтернет-ЗМІ, більше половини чорного піару, партія Порошенка, ІМІ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]