Чт, 2024-04-25, 00:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:39
В Іспанії запрацювало перше україномовне радіо
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

В Іспанії, у провінції Аліканте запрацювало перше українськомовне радіо Ucraina FM. Про це повідомили у посольстві України у Королівстві Іспанія.

Радіо Ucraina FM виходить в ефір на частоті 88.0 FM у місті Аліканте та передмісті, так воно охоплює приблизно 220 тисяч, та на частоті 100.7 FМ у зоні Сан-Хуан-Аліканте, Ель Кампейо, Хіхона, Моралет, Сан-Вісент з охопленням близько 170 тисяч людей. Крім того, радіо можна слухати онлайн.

В ефірі цілодобової радіостанції звучатиме сучасна україномовна музика, виходитимуть культурні, соціальні та розважальні програми. Його створили для інформаційної підтримки українськомовної спільноти, та розвитку співробітництва між Україною та Іспанією у культурно-гуманітарній сфері.

«Радіостанція є важливим консолідаційним чинником для всіх українців, що проживають у місті, а також важливим елементом у протидії російській пропаганді. Можливо, цей перший крок, зроблений в Аліканте, який буде прикладом для інших, і українська пісня пролунає з радіоприймачів усіх куточків Іспанії», — повідомив перший секретар Посольства Сергій Соловей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 362 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]