Чт, 2024-04-25, 18:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:03
В Італії потерпіло крах круїзне судно: 8 загиблих
Інші останні Новини світу

Більше чотирьох тисяч пасажирів було евакуйовано в ніч на суботу із круїзного судна, що сіло на мілину біля західного узбережжя Італії.

Співробітник берегової охорони повідомив, що лайнер Costa Concordia нахилився на один бік.

Згідно з даними берегової охорони, інцидент стався 13 січня близько 21 години за київським часом. Через попадання на мілину судно нахилилося приблизно на 20 градусів, і в нього почала надходити вода.

У результаті катастрофи круїзного лайнера загинуло вісім осіб,  передає Lenta.ru. 

Всього на борту теплохода перебували більш як чотири тисячі осіб: 3200 пасажирів і близько тисячі членів екіпажу. Більшість було врятовано силами італійської берегової охорони, проте близько 200 людей застрягли на судні, що терпить лихо. У їх евакуації брали участь вертольоти, а також судна, що перебували неподалік.

Кілька людей вважаються зниклими без вісті. Поранення різного ступеня тяжкості отримали близько 30 осіб.

Врятованих пасажирів і членів команди лайнера влада острова Джіліо розмітила в приміщеннях шкіл, дитячих садів, готелів і церков.

Лайнер, що сів на мілину здійснював круїз Середземним морем. Судно вирушило в плавання з Савони в північній частині Італії і надалі повинно було відвідати порти кількох інших італійських міст, а також Барселону і Марсель.

Нагадаємо, у вересні 2011 року повідомлялося, що на борту норвезького круїзного лайнера Нордлюс сталася пожежа, в результаті чого загинули дві людини.

У листопаді 2010 року на круїзному лайнері Carnival Splendor, на борту якого знаходилося майже 4,5 тисячі осіб, сталася аварія, в результаті чого судно залишилося без телефонного зв'язку, системи кондиціювання та гарячого харчування. На допомогу лайнеру відправили атомний авіаносець ВМС США "Рональд Рейган".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1062 | Додав: adminA | Теги: 8 загиблих на круїзному судні в Іта | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]