Ср, 2024-04-24, 01:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:55
В'язнів в Україні топлять в унітазах, б'ють і гвалтують до смерті. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Українські правозахисники заявляють, що катування і смертельні випадки стають ледь не повсякденним явищем у вітчизняних виправних закладах та ізоляторах тимчасового утримання.

Останній випадок нібито трапився в Донецькій колонії номер 97. Чоловіка, якому до звільнення залишалося кілька місяців, побили мало не до смерті, переконує мати в'язня.
"Мамо, допоможи-врятуй! Там убивають! Там машина смерті, в цій колонії..." - ці слова засуджений Сергій Шакін написав уже після пережитого інсульту із закритої тюремної лікарні, куди його доправили у критичному стані, повідомляє ТСН.
У Донецьку 97-му виправну колонію його етапували із Сум, коли хлопцю до звільнення залишалося два місяці.
"Перший раз вдарили головою об стіну і другий раз. І більше я нічого не пам'ятаю...", - передає правозахисник Олена Повідайчик розповідь хлопця про те, що сталося.
За словами правозахисників, Шакіна разом із багатьма іншими побили ще 17 січня. Матері дозволили зустріч із сином тільки за два тижні.
"Зараз він у тяжкому стані. Його били, і стався від побоїв інсульт, це від побоїв - крововилив у мозок. Тільки від побоїв", - переконана мати Сергія Шакіна Олена.
Таке коїться у 97-й колонії ледь не щодня, переконують правозахисники.
"До них приходять серед ночі. Піднімають, чіпляють наручниками, зав'язують в сорочки. Мочать сорочки – зав'язують і потім, коли вони висихають, у людей ламаються кістки! І далі їх підвішують вниз головою. Топлять в унітази, ґвалтують", - розповідає Олена Повідайчик.
Правозахисники стверджують, що у донецькій в'язниці є навіть спеціальна команда із виконання катувань.
"Це так звана "п'ята зміна", керує якою людина, прізвище якої ніяк не забудеш – Дибов", - розповідає колишній в'язень, правозахисник Ігор Гаркавенко.
Тим часом у Державній пенітенціарній службі України спростували звинувачення.
"Я спростовую цю інформацію. Ми перевіряли. Жодного факту надзвичайних подій по відомству, зокрема 17-го числа не було зафіксовано. А надто по Донецькій області", - повідомив помічник голови служби Ігор Андрущенко.
Водночас у правоохоронців є всі підстави думати, що у виправних закладах катують, бо ЗМІ рясніють повідомленнями про смерть затриманих. Ув'язнені або власноруч чинять самогубства, або вартові порядку допомагають їм.
Так, у Волочиському районі Хмельницької області повісився 20-річний хлопець, затриманий міліцією за підозрою в скоєнні пограбування. Як повідомили у прес-службі МВС Хмельницької області, хлопець перебував в ізоляторі тимчасового утримання. Затриманий наклав на себе руки, повісившись на простирадлі.
Тоді ж в камері номер 12 Лук'янівського СІЗО загинув 21-річний хлопець.
А кілька тижнів тому в ізоляторі тимчасового тримання міськвідділу міліції Нікополя Дніпропетровської області помер 51-річний затриманий, який намагався вчинити самогубство. Раніше судимий місцевий мешканець був затриманий за підозрою у вбивстві співмешканки. Під час прогулянки у дворі ізолятора він вчинив спробу самогубства.
Також в одному з відділків міліції міста Сум під час бесіди з оперативними працівниками помер 32-річний місцевий житель. Правоохоронці стверджують, що при спілкуванні не застосовували до чоловіка ніяких протиправних дій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1199 | Додав: nowyny | Теги: вітчизняні виправні заклади | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]