Чт, 2024-04-25, 09:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:07
В Києві є небезпека зриву виборів до Ради - соціолог
Інші останні Політичні новини
Парламентські вибори в Києві може бути зірвано, заявила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна в неділю, 7 жовтня, в ефірі "5 каналу", пише ЛІГАБізнесІнформ.

"Існує небезпека зриву виборів у Києві. У мене є точна інформація, коли бюджетників записували членами виборчих комісій, притому від яких партій - їм не сказали. Говорили, що скажуть пізніше", - сказала Бекешкіна.

За словами соціолога, їй вдалося дізнатися, що контактні телефони цих людей були навмисне переплутані.

"І коли дзвонять, наприклад, Петрову, питають: "Іванов тут живе?" - "Не тут" - "Ага". Таким чином вони просто не прийдуть на свої виборчі дільниці, бо не знатимуть. А їх десь записали. Тобто йде таке шулерство і махлювання", - підкреслила Бекешкіна.

Київський регіональний штаб Об’єднаної опозиції "Батьківщина" повідомив, що станом на 5 жовтня у столиці не почали працювати 462 дільничні виборчі комісії в 13 виборчих округах.

Голова делегації ПАРЄ Андреас Ґросс зазначив, що формування і склад виборчих комісій в Україні – повний фарс.

Зазначимо, що попередні висновки канадської місії спостерігачів про перебіг парламентської виборчої кампанії в Україні викликають занепокоєння. Таку заяву у зв'язку з оприлюдненням першого проміжного звіту місії спостерігачів "Канадська місія - Вибори в Україні 2012" зробили міністр закордонних справ Джон Баїрд та міністр міжнародної співпраці Джуліан Фантіно.

Як повідомлялося, 2 жовтня у першому проміжному звіті, який оприлюднили представники канадської місії спостереження (Mission Canada) за результатами аналізу ходу виборчої кампанії в усіх областях України протягом 3-28 вересня, йшлося, що підготовка до парламентських виборів в Україні проходить на тлі процедурних порушень, широкомасштабного підкупу голосів, обмеження свободи слова та неналежного розгляду виборчих суперечок.

Парламентські вибори в Україні відбудуться 28 жовтня.

Раніше міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко висловив упевненість, що головною небезпекою нинішнього часу для України є майбутні парламентські вибори.

"Перша небезпека виборів - якщо зараз Україна не продемонструє чесного, вільного волевиявлення громадян без будь-яких фальсифікацій, Україна має не тільки шанс, а гарантовано залишиться в світовій ізоляції, оскільки така Україна не потрібна ні власному народу, ні Європі, ні Росії, нікому з наших потенційних союзників", - сказав міністр.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 941 | Додав: adminA | Теги: Києві, небезпека зриву виборів, ради | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]