Чт, 2024-04-25, 19:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

05:53
В Київ прибула представниця США при ООН: запевнила в подальшій підтримці незалежно від результатів виборів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Постійна представниця США в ООН Лінда Томас-Грінфілд в Києві зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським, 8 листопада 2022 року

Постійна представниця США в ООН Лінда Томас-Грінфілд 8 листопада прибула в Київ і заявила, що підтримка України з боку Сполучених Штатів залишиться непохитною, які б зміни не відбулися з огляду на проміжні вибори до американського Конгресу. Про це пані посол сказала на брифінгу в "Медіацентрі — Україна".

"Ми бачили двопартійну підтримку України. Президент (Джо Байден) і надалі налаштований працювати над тим, щоб ця підтримка тривала", — зазначила Томас-Грінфілд.

Коментуючи готовність США збільшити військову підтримку України в деяких сферах, зокрема постачання Києву далекобійних систем озброєння та можливість закупівлі літаків F16 у США чи в країн Балтії, пані посол сказала, що в «українців немає жодних запитань стосовно підтримки США».

"Ми відстоювали і відстоюємо Україну від самого початку війни і продовжуватимемо проводити дискусії щодо потреб для цього самозахисту. Ми віддані питанню, щоб і надалі відстоювати Україну аж до її перемоги у цій війні", — запевнила дипломатка.

Про переговори з рф

Пані посол наголосила, що Україна має сама керувати процесом перемовин з росією, виходячи із заявлених президентом Володимиром Зеленським принципів, а США будуть однозначно підтримувати такі її дипломатичні зусилля.

"Мені здається, український президент сам за себе сказав учора ввечері, що він хоче забезпечити дипломатичні шляхи із росіянами, але вони повинні поважати кордони, вони повинні дотримуватися Статуту ООН і прибрати свої війська з цієї країни. Міжнародна спільнота відстоює Україну", — додала Томас-Грінфілд.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 265 | Додав: adminA | Теги: вибори, представниця США при ООН, підтримка, Київ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]