Ср, 2024-04-24, 02:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:26
В Китаї 430-тисячна акція протесту переросла в сутички з поліцією, є потерпілі
Інші останні Новини світу
У китайській провінції Сичуань більш як 430 тисяч людей вийшли на масову акцію протесту. Демонстрація переросла у заворушення і сутички з поліцією.

За даними влади, під час сутичок постраждали 13 людей. Водночас у гонконгській пресі з'явилося повідомлення про те, що загинув один школяр, передає "РБК".

Невдоволення людей викликали плани влади спорудити в місті Шифан металургійний завод, який може завдати шкоди довкіллю. Учасники акції закидали цеглою та камінням вікна урядових установ, розбили кілька машин і починали бійки з правоохоронцями.

Поліція заявила, що "всі, хто використовує Інтернет, мобільний зв'язок та інші засоби для провокації, планування або організації незаконних мітингів, маршів або демонстрацій", а також причетні до безладів, будуть "серйозно покарані".

Крім цього, влада провінції оголосила про припинення будівництва заводу. Однак учасники демонстрації не відреагували ані на погрози поліції, ані на заяву керівництва.

Зауважимо, китайська влада досить жорстко відреагувала на заклики до "Китайської жасминової революції", які з'явилися в Інтернеті минулого року. У Пекіні побоюються, що "арабська весна" може досягти і китайської території.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 958 | Додав: adminA | Теги: Китаї, 430-тисячна акція протесту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]