Пт, 2024-03-29, 17:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:19
В Криму і на Донбасі немає "властей" і повстанців, є окупація РФ - Порошенко в ООН
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Порошенко в ООН: в Криму і на Донбасі немає "властей" і повстанців, є окупація РФ

На тимчасово окупованих Росією територіях Донбасу та в Криму немає "де-факто властей" і повстанців, а є російська окупаційна адміністрація та регулярні війська РФ.

Про це під час виступу у Генеральній асамблеї ООН у середу, 20 лютого, заявив президент Петро Порошенко, повідомляє "Європейська правда".

Президент зауважив, що Росія намагається представити себе як державу, що повністю виконує зобов'язання відповідно до Статуту ООН.

Проте, зазначив президент, доповідь прокурора Міжнародного кримінального суду визнала конфлікт у Криму та Донбасі збройним конфліктом між Росією та Україною, а спробу Росії анексувати Крим – триваючим станом окупації.

"Там немає так званих "де-факто властей" – а є російська окупаційна адміністрація на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму, а також російські державні органи і відомства, які відповідають за управління ними.

Там немає повстанців – а є російські регулярні війська під керівництвом Міністерства оборони та підрозділи сил спеціального призначення та таємних служб", - сказав президент.

Крім того, додав Порошенко, на тимчасово окупованих територіях України працюють російські радники, інструктори та незаконні збройні формування, які створила, озброїла та профінансувала Росія, та яких вона контролює.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 920 | Додав: adminA | Теги: окупація РФ, Крим, Порошенко в ООН, Донбас | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]