Пт, 2024-04-19, 10:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:38
В липні Данилюк очікує позитивного рішення МВФ щодо чергового траншу
Інші останні Економічні новини

Україна практично погодила Меморандум щодо другого перегляду програми реформ з ключовим кредитором країни - Міжнародним валютним фондом, і чекає позитивних новин про надання Україні третього кредитного траншу в липні.

Про це сказав міністр фінансів України Олександр Данилюк в ході українсько-канадського ділового саміту, який проходить сьогодні, 20 червня, в Торонто, передає кореспондент УНІАН.

"Ми практично завершили роботу по Меморандуму. У липні ми чекаємо позитивних новин (з Фонду - ред)", - сказав Данилюк.

Нагадаємо, МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility - EFF) загальним обсягом 17,5 млрд доларів строком на 4 роки в березні 2015 року.

Перший транш за новою програмою в обсязі 5 млрд доларів Україна отримала 13 березня, другий, на 1,7 млрд доларів, - 4 серпня 2015 року. На поточний момент сторони погодили всі питання щодо другого перегляду програми реформ, обговоривши різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації. Разом з тим, Меморандум, який обумовлює подальші зобов'язання сторін, поки не підписаний.

Як очікується, засідання Ради директорів МВФ щодо України відбудеться в липні. При цьому розмір траншу є предметом обговорення учасників засідання Ради директорів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: липень, черговий транш, позитивне рішення МВФ, Данилюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]