Пт, 2024-03-29, 16:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:35
В Мадриді на саміті Польща проситиме розмістити на її території бригадну групу НАТО
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польща на саміті НАТО в Мадриді 29-30 червня проситиме розмістити на своїй території бригадну бойову групу альянсу. Про це повідомив міністр оборони Польщі Матеуш Блащак в інтерв'ю Polska Times.

"Подібно до того, як на варшавському саміті [у 2016 році] було ухвалене рішення про створення батальйонних бойових груп за участі союзних військ у Польщі та регіоні, ми домагаємося, щоб у Мадриді були ухвалені рішення про подальше підвищення їхнього потенціалу як елементу стримування та оборони східного флангу НАТО", – сказав Блащак.

Він повідомив, що Польща очікує від НАТО рішення про збільшення військової присутності принаймні на її території.

"Підтверджую, що ми намагаємося розмістити в Польщі бригадну групу в структурі НАТО", – сказав міністр.

Безпека східного флангу НАТО буде пріоритетною, але не єдиною темою мадридського саміту.

Блащак заявив, що Альянс також повинен визначитися з допомогою Україні у війні з росією, яка, на думку польського міністра, завершиться перемогою України.

До незаконної і нелегітимної анексії криму росією у 2014 році НАТО не планував розміщувати бойові підрозділи у східній частині альянсу.
    
На Варшавському саміті НАТО у 2016 році члени блоку вирішили посилити військову присутність в цьому регіоні, і у 2017 році було створено чотири багатонаціональних бойових групи рівня батальйону на території Естонії, Латвії, Литви і Польщі (під керівництвом Великої Британії, Канади, Німеччини та Сполучених Штатів Америки).
    
Після вторгнення росії до України у лютому 2022 року країни НАТО вирішили створити ще чотири батальйонних групи – в Болгарії, Угорщині, Румунії та Словаччині.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 343 | Додав: adminA | Теги: саміт, мадрид, і Польща, бригадна група НАТО | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]