Пт, 2024-03-29, 11:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:39
В місті Парачинар в Пакистані на ринковій площі терорист-смертник підірвав бомбу. Багато жертв
Інші останні Новини світу

Унаслідок теракту в місті Парачинар на північному заході Пакистану загинули 24 людини, більш як 50 отримали поранення, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на місцеві ЗМІ. За даними телеканалу Geo TV, терорист-смертник підірвав потужну бомбу на ринковій площі цього міста в провінції Хайбер-Пахтунхва.

За оцінками представників рятувальних служб Парачинар, кількість загиблих може зрости, оскільки вибуховий пристрій був начинений великою кількістю осколкових елементів. Стан багатьох поранених оцінюється як вкрай тяжкий.

На думку поліції, цей теракт - справа рук руху пакистанських екстремістів-талібів "Техрік-і-талібан Пакистан", так само як і переважна більшість інших терористичних вилазок у цій країні.

Місто Парачинар - адміністративний центр у племінній області Куррам, що належить до пакистанської Зони племен, де не діють федеральні закони і на яку не поширюється вплив поліції, зазначає РИА "Новости".

У Зоні існує сім так званих політичних агентств - свого роду племінних міні-держав, які визнають пакистанську владу: Баджаур, Мохманд, Хайбер, Куррам, Оракзай, Північний і Південний Вазиристан.

Зона племен стала притулком для угруповань бойовиків-ісламістів, які виступають проти режиму в сусідньому Афганістані і проти пакистанської влади.

У серпні 2011 року у Пакистані стався вибух, внаслідок якого 16 бензовозів НАТО, що довозять пальне до Афганістану для коаліційних військ, було знищено. Інцидент стався в одному з терміналів міста Пешавар - адміністративного центру провінції Хайбер-Пахтунхва, де було 28 бензовозів НАТО.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 978 | Додав: adminA | Теги: В місті Парачинар в Пакистані на ри | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]