Чт, 2024-04-25, 14:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:14
В міжнародній конференції про заборону хімічної зброї українська делегація візьме участь - МЗС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

26-28 червня, у місті Гаага, Нідерланди, українська делегація на чолі з заступником міністра закордонних справ України Василем Боднар візьме участь у спеціальній сесії Конференції держав-учасниць Конвенції про заборону хімічної зброї. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ України.

Відзначається, що метою заходу є розгляд випадків застосування хімічної зброї в Сирії, Іраку, Малайзії і Великобританії, а також винахід механізмів запобігання його застосування в майбутньому.

"Участь делегації в заході відповідає позиції України щодо недопущення застосування хімічної зброї та притягнення винних у її застосуванні до відповідальності, а також про діяльність Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) в цілому", – йдеться в повідомленні.

Очікується, що дискусії на сесії будуть присвячені недавно оприлюдненому Великобританією проекту рішення конференції, яким передбачається висловити осуд фактів застосування хімічної зброї як державами, так і недержавними суб'єктами, а також висловити підтримку професійній, неупередженій і незалежній діяльності Генерального директора і Технічного секретаріату ОЗХЗ.

Відзначається, що Україна послідовно відстоює позицію про важливість повного і незворотного хімічного роззброєння під ефективним міжнародним контролем і розглядає Конвенцію про заборону хімічної зброї як дієвий інструмент в цій області.

Нагадаємо, 4 березня колишній російський подвійний агент Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості на лавці в торговому центрі в Солсбері.

Уряд Великобританії оголосив, що вони були отруєні нервово-паралітичним речовиною військового походження, розробленим в Росії. Воно відоме під назвою Новачок.

Організація із заборони хімічної зброї підтвердила отруєння Скрипаля Новачком.

Також 7 квітня в результаті атаки із застосуванням хімічної зброї в підконтрольному повстанцям місті Дума в Східній Гуті в передмісті Дамаска загинули щонайменше 70 осіб. Ще понад 500 людей постраждали.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 795 | Додав: adminA | Теги: українська делегація, міжнародна конференція, МЗС, заборона хімічної зброї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]