Пт, 2024-05-03, 12:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:30
В найважливішому економічному питанні Німеччина підтримала Україну
Інші останні Економічні новини

  Німеччина закликала ЄС до прояву солідарності з жителями України у зв'язку з російським вторгненням.

Німеччина виступає проти введення окремими країнами Євросоюзу односторонніх заборон на імпорт сільськогосподарської продукції з України.

Таку заяву зробив міністр продовольства і сільського господарства Німеччини Джем Оздемір, наголосивши на необхідності прояву солідарності з жителями України у зв'язку з російським вторгненням, повідомляє DW.

"Необхідно зробити все, якщо маршрут експорту сільськогосподарської продукції через Чорне море й надалі буде використовуватися росією як засіб тиску", - підкреслив міністр.

Ситуація з українською агропродукцією

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну українські порти були заблоковані, тому велися пошуки інших маршрутів поставок. В результаті Польща, Угорщина, Словаччина та Болгарія зіткнулися з надлишком української сільгосппродукції. Пізніше вони в односторонньому порядку заборонили імпорт зернових з України.

Пізніше на тлі масових протестів місцевих фермерів Польща, Угорщина, Словаччина, Болгарія і Румунія обмежили імпорт з України пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику. Обмеження були пов'язані з тим, що аграрна продукція з України нібито позбавляла місцевих фермерів можливості реалізувати свою продукцію.

У червні 2023 року Єврокомісія подовжила заборону на імпорт продовольства з України. Заборону подовжено до 15 вересня цього року. Йдеться про імпорт пшениці, кукурудзи, насіння ріпаку та соняшнику з України. Ці тимчасові заходи були вжиті через логістичні вузькі місця (пропускна здатність) щодо цих продуктів у Болгарії, Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччині та за умови, що країни-члени не дотримуватимуться жодних обмежувальних заходів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 259 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]