Вт, 2024-03-19, 07:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:30
В Одесі підірвали центр допомоги бійцям АТО. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

В Одесі 10 грудня, приблизно о 1.30, прогримів вибух в офісному центрі, де розташовувався волонтерський центр допомоги військам АТО. Гуркіт чули жителі Таїрова, Черемушок, Фонтана і деяких районів Молдаванки, Слобідки та центру міста, повідомляє місцевий портал "Таймер".

Епіцентром вибуху став один з офісів на першому поверсі бізнес-центру, побудованому на місці покинутої будівлі на розі Адміральського проспекту і вулиці Краснова. Тут розташовувалася одна з волонтерських організацій, які збирають допомогу для бійців антитерористичної операції.

За даними видання "Інформаційний центр", вибухом знищено частину будівлі, де містився волонтерський центр допомоги військам АТО.

Інформацію, що підірвано саме волонтерський пункт, підтвердила одеський волонтер Далія Северин. Вона розповіла, що камери зафіксували закладення бомби: "Якась жінка з закритим обличчям просто поклала пакет біля входу в бізнес-центр і пішла".

"Зіпсовано дуже багато речей, але ми все одно розраховуємо на одеситів, - каже Далія. - Поточна посилка була розрахована на 28-му мехбригаду, 14-й батальйон територіальної оборони і добровольчий батальйон "Луганськ-1". Ми забезпечуємо солдатів продуктами, засобами гігієни, медикаментами. Що конкретно постраждало, поки що неясно, але ми все одно будемо продовжувати нашу діяльність - нехай цього разу і з невеликою вимушеною затримкою, в іншому приміщенні".

На місці працюють співробітники міліції і рятувальники, які оточили місце події.

За попередніми даними, потерпілих немає. Волонтери кажуть, що внаслідок вибуху постраждав охоронець офісного центру, але охорона цю інформацію спростовує, пише "Думская".

МВС: за вибухом стоїть ФСБ, потужність бомби - 1 кг тротилу

Нічний вибух в Одесі кваліфіковано як теракт. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк на своїй сторінці в Facebook.

"Нічний вибух в Одесі, що стався сьогодні вночі у бізнес-центрі на вул.Краснова, кваліфіковано як терористичний акт", - написав він.

Шкіряк зазначив, що "потужність закладеного вибухового пристрою дорівнювала приблизно 1 кг у тротиловому еквіваленті. Практично знищено приміщення, що орендувала волонтерська організація "Сотня Далії Северин", що займається допомогою для воїнів АТО".

"Показово, що бандити скоїли цей напад саме в оголошений "день тиші". Сумнівів у тому, що за цим стоять проросійські терористично-диверсійні групи, керовані ФСБ, особисто у мене нема. Мета незмінна - залякування населення та спроба дестабілізації ситуації на південному сході України. Саме Харків та Одесу, враховуючи певні особливості цих українських міст, Кремль обрав для здійснення подібних терористичних провокацій", - переконаний радник.

"Справу передано СБУ. Наразі на місці працюють слідчі групи МВС та СБУ. З’ясовуються всі обставини скоєння злочину, здійснюються заходи щодо виявлення та затримання виконавців", - додав Шкіряк.

Нагадаємо, 3 грудня в Одесі підірвали магазин української символіки "Патріот".

У листопаді в Харкові підірвали патріотичний паб "Стіна". Постраждало 11 осіб.

У цих та інших диверсіях підозрюють проросійських терористів.

Колишній радник президента РФВолодимира Путіна Андрій Ілларіонов вважає, що є загроза поширення терористичних актів по всій території України.

Раніше голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко розповів, як не стати жертвою теракту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 825 | Додав: adminA | Теги: підірвали центр допомоги бійцям АТО, одесі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]