Вт, 2024-03-19, 10:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
В Одесі підірвали магазин патріотичної символіки.ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Приблизно о пів на першу ночі 3 грудня в Одесі, на Малій Арнаутській вулиці, прогримів вибух, значних пошкоджень зазнав магазин української символіки "Патріот", передає "Думська".

На думку фахівців, під вікном магазину було закладено безоболонковий вибуховий пристрій потужністю близько 200 грамів тротилу (очевидно, толова шашка). Внаслідок вибуху зруйновано зовнішню стіну і вибито вікна магазину, видно пошкодження на стінах прилеглих будинків. Також суттєво постраждав автомобіль Mitsubishi, припаркований за кілька метрів від місця вибуху.

Магазин "Патріот" розташований недалеко від перетину з вулицею Заславського та Книжковим провулком. У момент вибуху в приміщенні перебувала його господиня, яка також виконує функції продавця. Завдяки щасливому випадку вона не потерпіла.

Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група, працюють експерти і рятувальники, які фіксують наслідки вибуху. Судячи з попереджувальних написів, магазин був оснащений системою відеоспостереження, яка, можливо, дасть змогу встановити зловмисників.

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк у своєму Facebook повідомив, що вибух магазину кваліфікували як терористичний акт.

"Нічний вибух в Одесі - кваліфіковано як теракт. Бандити підірвали магазин, що торгував українськими сувенірами та символікою. Тобто, можна говорити, що це показовий злочин, метою якого є спроба залякування жителів Одеси, з метою дестабілізації ситуації на півдні України. Такі суворі реалії сьогодення, і про це потрібно говорити відверто. Наш ворог, терорист номер один - Путін. Він організатор і натхненник міжнародних терористичних банд, вбивця і очільник держави-терориста", - написав Шкіряк.

Він зазначив, що зараз слідство проводить Служба безпеки.

Нагадаємо, 9 листопада в Харкові підірвали патріотичний паб "Стіна". Постраждало 11 осіб.

У цих та інших диверсіях підозрюють проросійських терористів.

Колишній радник президента РФ Володимира Путіна Андрій Ілларіонов вважає, що є загроза поширення терористичних актів по всій території України.

Раніше голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко розповів, як не стати жертвою теракту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: підірвали магазин патріотичної симв, одесі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]