Чт, 2024-03-28, 20:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:44
В Олевському районі повністю припинено видобуток бурштину - запевняють у Нацгвардії
Інші останні Кримінальні новини

У Національній гвардії України запевняють, що в Олевському районі Житомирщини повністю припинено масовий видобуток бурштину. Про це йдеться сьогодні на сторінці Національної гвардії України у Facebook.

Нагадується, що на Житомирщині гвардійці спільно з поліцією вживають заходів із запобігання незаконного видобутку бурштину.

З 30 березня правоохоронцями відпрацьовувались лісові масиви поблизу сіл Обище, Лопатичі, Устинівка, Рудня Хачинська Олевського району, де останнім часом значно погіршилась криміногенна ситуація, пов’язана зі скоєнням злочинів, передбачених ст. 240 Кримінального кодексу України (Порушення правил охорони надр).

За словами командира зведеного загону Нацгвардії майора Вадима Іщука, "завданням спільних рейдових груп було максимально обмежити доступ "копачів" до своїх нелегальних копалень, де в даний момент тривають роботи по відновленню та рекультивації земель, що постраждали від варварського видобутку".

Нацгвардійці, прибувши до Олевського району, виставили блокпости практично на всіх лісових дорогах, що ведуть до покладів бурштину.

За весь період спільного відпрацювання, з 30 березня по 8 квітня, за підозрою у незаконому видобутку бурштину гвардійці затримали 30 осіб, ще 9 затримано за адміністративні правопорушення. У підозрюваних вилучено транспортні засоби, 4 мотопомпи, електродриль, кабелі та 1,15 кг незаконно добутого бурштину.

"Як звітує керівництво місцевої поліції, нині масовий видобуток повністю припинено, правоохоронці продовжують виявляють лише поодиноких копачів",- сказано у повідомленні.

За оцінками фахівців, варварське видобування бурштину на території Олевського району завдало шкоди екосистемі на площі близько 185 гектарів. Відновлювальні роботи уже проведено на понад 60 гектарах знищених лісових масивів і нині продовжуються.

Зазначимо, ситуація довкола нелегального видобутку бурштину в Сарненському районі Рівненської області "дещо стабілізувалася". Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

Згідно з повідомленням, "цього вдалося досягнути завдяки скоординованій роботі оперативного штабу, який працює на Рівненщині з 3 квітня, та правоохоронців, задіяних у протидії незаконному видобутку бурштину". 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 772 | Додав: adminA | Теги: припинення, Олевський район, видобуток бурштину, Нацгвардія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]