Пт, 2024-04-19, 20:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

05:53
В ООН і далі моніторять ситуацію та не реагують на кремлівську брехню - воєнні злочини рф
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

В ООН не збираються реагувати на брехливі заяви росії про те, що вона не вбивала цивільне населення на окупованих територіях, але продовжуватимуть свою роботу з моніторингу ситуації.

Про це заявив журналістам у четвер речник Генсека ООН Стефан Дюжаррік.

У середу голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матильда Богнер представила доповідь ООН про масові страти російськими військами мирного населення на півночі України з лютого по квітень. Кореспондент ЗМІ запитав, чи не хотів би Генеральний секретар ООН дати якусь відповідь на брехливі заяви росії, яка звинувачувала Україну у вигадках щодо масових старт, а ООН у тому, що не вимагає від Києва оприлюднення списків загиблих у Бучі.

"Ми не збираємося реагувати на все, що хтось говорить. Що ми продовжуватимемо робити, так це виконуватимемо свою роботу відповідно до мандату – чи то на гуманітарному фронті, чи то на фронті прав людини", - зазначив Дюжаррік.

Він нагадав, що ООН тривалий час готує доповіді про ситуацію з правами людини в Україні, а моніторингова місія була розгорнута невдовзі після початку російської окупації 2014 року.

"Вона виконувала свою роботу й продовжує це робити, і Генеральний секретар повністю її підтримує", - додав Дюжаррік.

Як повідомляли ЗМІ, ООН опублікувала доповідь про масові страти цивільних в Україні військовими рф. У документі, підготовленому за результатами роботи моніторингової місії, докладно розповідається, як російські війська вбивали цивільних осіб в українських населених пунктах Київської, Чернігівської та Сумської областей України з 24 лютого по 6 квітня 2022 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 368 | Додав: adminA | Теги: РФ, воєнні злочини, ООН | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]