Чт, 2024-04-25, 00:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:00
В ООН отримали дані від США про застосування хімзброї в Сирії. 73 сирійських офіцера втекли до Туреччини
Інші останні Новини світу
Більше 70 офіцерів армії Сирії з сім'ями перетнули кордон з Туреччиною і попросили політичного притулку, повідомляє УНН з посиланням на Ассошіейтед Прес.

За інформацією ЗМІ, в місто Рейханли на півдні Туреччини прибули 73 сирійських офіцера, у тому числі сім генералів і 20 полковників. Всього з дружинами і дітьми число прибулих біженців склало 202 людини. Всі вони розміщені в спеціальному таборі для офіцерів сирійської армії, які попросили політпритулок. Як зазначає Ассошиейтед Прес, про дату прибуття групи офіцерів до Туреччини не повідомляється. Міноборони Туреччини, а також влада міста Райханли повідомлення місцевих ЗМІ поки не підтвердили.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун підтвердив, що в п'ятницю в розпорядження організації надійшли дані від уряду США про застосування хімзброї на території Сирії.

"Ми отримали від США дані про застосування хімзброї в Сирії", - сказав генсек.

Генсек також підкреслив, що продовжує наполягати на ретельному розслідуванні випадків застосування хімзброї в Сирії.

Нагадаємо, в оприлюдненій у вівторок, 4 червня, доповіді комісії Ради з прав людини (РПЛ) ООН йдеться про те, що підстави вважати, що в Сирії застосовувалася хімічна зброя, є, проте поки що не встановлено, представники якої з протиборчих сторін його використали.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 907 | Додав: adminA | Теги: дані від США, Туреччини, застосування хімзброї, 73 сирійських офіцера, ООН, Сирії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]