Чт, 2024-04-25, 01:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:47
В опозиції обіцяють, що Партії регіонів так просто "язык" з рук не зійде
Інші останні Політичні новини

Після того, як опозиція здобуде перемогу, керівництво Партії регіонів піде під суд. Про це заявив лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, передає видання "Дзеркало тижня. Україна".

На мітингу біля Українського дому політик сказав: "Цей рубіж ми втримали. Але як людина військова розумію - таких рубежів буде ще багато".

За словами Гриценко, наступною після спроби відібрати мову стане спроба влади відібрати землю.

Лідер "Громадянської позіції" зазначив, що після того, як опозиція здобуде перемогу, Партія регіонів буде розпущена, а її вище керівництво піде під суд.

"Для того, щоб більше ніколи жодна політична сила, жодна нова влада, включаючи нашу, не дозволяла собі, прийшовши до влади, знищити суди, знищити місцеве самоврядування, розподіляти бюджет в ручному режимі, загнати країну в ізоляцію. І це ніяке не зведення рахунків, це - щеплення для того, щоб народ тримав кожну владу за горло і не дозволяв їй діяти грубо", - заявив Гриценко.

Він підкреслив, що сьогодні на площі під стінами Українського дому багато прапорів, представників різних партій, які виступають з єдиною позицією. "Раніше цього не було! Скажемо чесно - допоміг Янукович. Він сприяє консолідації зусиль", - констатував Гриценко і заявив, що одним з прикладів такої консолідації стало сьогоднішнє рішення Об'єднаної опозиції "Батьківщина" спільно діяти на рівні місцевих рад.

Зазначимо, що з 6 липня в Україні стартувала безстрокова акція Об'єднаної опозиції "Україна проти Януковича".

Нагадаємо, 25 травня лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк заявив , що спроби ввести в Україні другу державну мову є державним злочином, за який президенту Віктору Януковичу повинен бути оголошений імпічмент.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада ухвалила у другому читанні "мовний" законопроект. За законопроект проголосували 248 депутатів. Законопроект було поставлено без обговорення і внесення до порядку денного. Пізніше одинадцять депутатів Верховної Ради відкликали свої голоси за "мовний" законопроект. Тим часом є один "регіонал" Анатолій Коржев та двоє представників групи "Реформи заради майбутнього" Юрій Крук і Микола Трайдук, які написали заяви і попросили зарахувати їхні голоси.

Пізніше Всеукраїнське об'єднання "Свобода" оголосило національну мобілізацію, щоб дати "відсіч агресорам".

Тоді "Беркут" спробував розігнати акцію на захист української мови. Але депутати закликали людей підходити до Українського дому.

Після ухвалення "мовного" закону Україною ширяться акції протесту. Мітингують не лише в Києві, куди мають прибути і представники інших регіонів. Протести відбуваються й у великих українських містах.

Захисники мови так само голодують під Українським домом

Станом на ранок 7 липня на акції на захист української мови під Українським домом залишалися близько 50 осіб.

Про це в суботу, 7 липня, повідомляє 5 канал.

Як відомо, люди залишилися, не дивлячись на оголошення представниками опозиції про завершення акції.

"Ніч пройшла за переглядом мультиків і кінофільмів. Ранок зустріли виконанням гімну України", - розповіла журналіст.

В свою чергу кореспондент "Української правди" повідомляє, що під Українським домом триває голодування. Його оголосило наразі 5 осіб.

Основною вимогою людей є відкликання голосів від закону Колесніченка-Ківалова та мораторій на подальше підняття питань щодо мовної та культурної політики.

"Окрім скасування скандального мовного закону, наше голодування має ще одну мету - показати нашій "цукровій" опозиції, що ми, на відміну від них, готові захищати Україну, яку гвалтують регіонали. Чому цукрову? Бо як тільки перед Українським домом вийшло сонечко, ця опозиція, за винятком деяких політиків, розстала на сонці як цукор", - сказала одна з учасниць голодування.

Як відомо, у п’ятницю, 6 липня, депутати, які голодували на захист мови, завершили голодування.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1063 | Додав: adminA | Теги: язык з рук не зійде, Партії регіонів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]