Пт, 2024-03-29, 04:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:19
В останні два роки 1,2 мільйона українців виїхали за кордон на заробітки – МОП
Інші останні Українці в світі
Понад один мільйон українці виїхали на заробітки у 2011-2012 роках за кордон. А майже три мільйони громадян України бодай один раз виїжджали за кордон з метою працевлаштування, у рамках так званої сезонної міграції. Ці дані на презентації міграційного профілю України навела координатор проекту з питань трудової міграції, експерт Міжнародної організації праці Тетяна Міненко.

«Ця цифра – 1,2 мільйона – стосується двох років. У цей період найбільший потік трудових мігрантів з України їде до Російської Федерації і Польщі, на другому місці серед країн ЄС Італія, на третьому – Чеська Республіка», – сказала Міненко.

За словами експерта, до кризи в єврозоні основними країнами призначення українських мігрантів були Італія, Іспанія, Португалія, але за останні два роки міграція «перемістилась» до Центрально-Східної Європи і Росії.

Надати українському урядові й міжнародним інституціям інформацію про міграційні процеси в Україні має так званий розширений міграційний профіль, який містить детальні дані щодо трудової міграції усередині країни і поза її межами, включаючи вікові, гендерні, професійні особливості заробітчан.

Як повідомила Міненко, профіль склали у рамках міжнародного проекту з управління міграційними процесами в Євросоюзі і у країнах – сусідках. Технічну і фінансову допомогу Україні у здійсненні проекту надають Міжнародна організація з міграції, Міжнародна організація праці та Євросоюз.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: останні два роки, за кордон, 2 мільйона українців, заробітки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]