Пт, 2024-03-29, 01:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

Повідомляють Новини європейської України
16:44
В Пакистані масові протести проти корупції: багатотисячна хода іде на столицю. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
Сім тисяч осіб на автобусах, машинах і вантажівках з теологом й проповідником Тахірулом Кадрі на чолі виступили з міста Лахор (друге за величиною місто країни, розташоване у її східній частині) і прямують до столиці, вимагаючи "осмислених" політичних реформ.

Про це повідомляє Газета.Ru з посиланням на Al Jazeera.

Передбачається, що кількість протестуючих значно виросте за рахунок жителів міст і селищ, через які пройде колона по шляху до Ісламабада. Активісти везуть із собою біло-зелені національні прапори Пакистану й труну, що символізує політичну систему країни, яка "втратила зв'язок з дійсністю"

Кадрі, який уже багато років проживав у Канаді, нещодавно повернувся в Пакистан, щоб звинуватити уряд у корупції й некомпетентності й пообіцяв вивести мільйон осіб на "мирну революцію".

Теолог і проповідник вимагає, щоб влада погодилася на формування нового уряду, причому процес передачі влади повинні контролювати верховні судді й військові.

Відповідно до популярної теорії, Кадрі працює на останніх й одержує від них кошти на свою діяльність. Сам проповідник наполягає, що його фінансують тільки його послідовники.

Влада Пакистану заявляє, що "демократичний марш" Кадрі спрямований на те, щоб зірвати вибори парламенту, які повинні пройти в країні через вісім тижнів після розпуску чинного законодавчого органу в середині березня, і влаштувати державний переворот.

В Bloomberg відзначають, що мітинг, який проповідник влаштував у Лахорі 23 грудня, став одним із найбільш численних у новітній історії Пакистану: за даними місцевих ЗМІ, послухати звернення теолога тоді зібралися 200 тисяч його прихильників.

На даний момент основні в'їзди в Ісламабад перекриті. У понеділок, коли колона протестувальників повинна добратися до столиці, у місті не будуть працювати школи, магазини й посольства: влада побоюється, що на учасників маршу можуть напасти бойовики Талібану.

У зв'язку із цим близько 10 тисяч поліцейських будуть забезпечують безпеку ходу, а самого Кадрі охороняють бійці елітного підрозділу спецназу.

Відзначимо, Пакистан вважається однією з найменш миролюбних країн світу. Криваві теракти у цій країні відбуваються майже щомісяця.


Категорія: Новини світу | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: Пакистані, масові протести, корупції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]