Пт, 2024-04-19, 20:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:29
В Пентагоні заявили, що Сирія має великі запаси хімзброї, яку вона отримувала від росіян
Інші останні Новини світу
На території Сирії знаходиться велика кількість хімічної зброї, яке сирійцям, зокрема, постачали росіяни.

Про це повідомив у середу 4 вересня глава Міноборони США Чак Хейгел на засіданні комітету з міжнародних справ палати представників, передає "Интерфакс".

"Росіяни і інші країни постачали Сирії хімзброю, деякі види (хімзброї) сирійці виробляють самі", - сказав він, відповідаючи на запитання одного з учасників засідання про те, звідки у президента Сирії Башара Асада хімічна зброя.

Глава Пентагону не назвав інші країни, які постачали сирійцям хімзброю.

Раніше 3 вересня генсек ООН Пан Гі Мун заявив, що інспектори ООН повернуться до Сирії для того, щоб завершити дослідження в зонах імовірного застосування хімічної зброї.

"У тому випадку, якщо факт застосування хімзброї буде підтверджений, це буде серйозним порушенням норм міжнародного права, хто б його не застосував", - зазначив він.

Водночас президент РФ Володимир Путін вважає дурістю твердження тих , хто звинувачує уряд Сирії у застосуванні хімзброї: "В умовах наступу армії Сирії говорити про те, що хімзброю застосував сирійський уряд, - дурь несусвітня".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: Сирія, Пентагоні, отримувала від росіян, великі запаси хімзброї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]