Ср, 2024-04-24, 07:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:59
В ПСГ Україна нагромадила близько 17 млрд кубометрів газу і почала його відбір зі сховищ
Інші останні Економічні новини

Україна, накопичивши мінімальний обсяг газу для проходження опалювального періоду та гарантії безперебійного транзиту російських вуглеводнів до Євросоюзу, з 30 жовтня почала відбір газу зі своїх підземних сховищ. Про це свідчать дані оператора ГТС України держкомпанії "Укртрансгаз".

За даними компанії, станом на 29 жовтня в ПСГ України накопичено 17,064 млрд куб. м газу, після чого наступного дня було відібрано 5,47 млн куб. м, закачано всього – 0,34 млн куб. м. 31 жовтня закачування газу в сховища припинилося, відібрано – 4,78 млн куб. м.

Раніше голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що Україна 31 жовтня завершує закупівлю у російського "Газпрому" 2 млрд куб. м природного газу за ціною 227 дол. за 1 тис. кубометрів, а рішення про продовження імпорту газу залежатиме від його ціни.

Крім того, Україна на початок опалювального сезону накопичила у підземних газових сховищах близько 17 млрд кубометрів газу, проте для проходження опалювального сезону необхідно закупити ще 5 млрд кубометрів, повідомив прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк в ефірі програми "10 хвилин з прем`єр-міністром".

"У наших сховищах 17 млрд кубометрів газу. Це трохи більше, ніж торік. Для того щоб купити 17 млрд кубометрів, ми отримали кредити і купили газ удвічі дешевше, ніж за горезвісним газовим контрактом. Раніше ми платили 500 дол. (за тисячу кубометрів - ред.), зараз платимо 250 (дол. - ред.), - сказав Яценюк. - Щоб завершити опалювальний сезон успішно, нам треба по імпорту закупити ще близько 5 млрд кубометрів газу. І для цього ми також отримали додаткові кредити, щоб пройти зиму з необхідною кількістю газу і з теплом в кожній квартирі".

Як вже повідомлялося, Росія прогнозує середньорічну ціну на газ для України у 2016 році на рівні 146,47 долара за тисячу кубометрів.

Країнам Європи газ від "Газпрому" пропонуватиметься за ціною близько 200 доларів за одну тисячу кубічних метрів.

Ціна для України на російський газ цієї зими згідно з контрактом становила 248-252 доларів/кубометр.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 745 | Додав: adminA | Теги: україна, псг, Сховище, відбір, 17 млрд кубометрів газу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]