Вт, 2024-04-23, 15:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:17
В районі дипмісій США, Великобританії, Японії, в центрі Кабула, пролунала серія вибухів
Інші останні Новини світу


Не менш семи сильних вибухів пролунало в центрі Кабула - районі, де зосереджені іноземні посольства, повідомляє Інтерфакс з посиланням на афганські ЗМІ.

У посольстві США в Афганістані підтвердили, що мав місце теракт, спрямований проти дипмісії.

Разом з тим, як сказав журналістам американський дипломат, вибух пролунав поблизу від будівлі. За свідченнями очевидців, вибухи пролунали з різних сторін в районі посольств США і Великобританії, які огороджені барикадами.

Повідомлень про жертви і постраждалих поки не надходило.

Раніше представник командування силами НАТО в Афганістані повідомив, що за попередніми даними, жертв серед співробітників дипмісій немає.

У посольстві США підтвердили, що вжиті раніше атаки бойовиків руху "Талібан" періодично поновлюються, ведеться обстріл будівлі посольства з гранатометів.

Представник посольства Японії в Кабулі також повідомив, що дипмісія піддалася обстрілу з гранатометів, зафіксовано, щонайменше, три залпи, але ніхто не постраждав.

Атаки бойовиків вжито також проти будівлі афганського парламенту.

Посол Росії в Афганістані Андрій Аветисян підтвердив Інтерфаксу що будівля афганського парламенту, розташоване по сусідству з парламентом, піддалося нападу озброєних осіб.

Відповідальність за теракти взяв на себе рух "Талібан". Його представники зазначили, що атаки носили спланований характер, вони планувалися протягом декількох місяців і були здійснені одночасно.

Вони також сказали, що аналогічні акції проведені в інших районах країни.

Так, бойовики руху "Талібан" захопили чотириповерхову будівлю у східній афганській провінції Пактія поруч з компаундом, де проживає глава провінційної поліції, повідомляє Інтерфакс з посиланням на ЗМІ з Кабула.

Очевидці з місця події розповіли журналістам, що бачили, як бойовий вертоліт НАТО завдав удару по будівлі.

У МВС Афганістану припустили причетність до терактів в Кабулі "мережі Хаккані"

МВС Афганістану бачить в організації терактів на іноземні диппредставництва в Кабулі слід пов'язаної з рухом "Талібан" терористичної "мережі Хаккані", заявив представник міністерства, передає Інтерфакс.

"Поки рано робити остаточні висновки, однак судячи з дій, з ними пов'язана Хаккані", - сказав він журналістам.

Він повідомив, що виступи терористів вдалося придушити в провінціях країни, проте вони тривають в центральній частині столиці, де сконцентровані іноземні дипломатичні представництва, а також в часто відвідуваному іноземцями супермаркеті в центрі міста.

Як повідомлялося, таліби в неділю, 14 квітня, організували ряд вибухів і обстріляли з гранатометів посольства країн НАТО в Афганістані, будівля парламенту країни.

Аналогічні теракти були зроблені проти держустанов у ряді провінцій Афганістану.

Таліби взяли на себе відповідальність за теракти і зазначили, що це "тільки початок весняного наступу".

Як повідомлялося, у вересні 2011 року в Кабулі терористи випустили реактивний заряд по будівлі посольства США та низці інших установ.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 965 | Додав: adminA | Теги: Кабул, серія вибухів, Великобританії, Японії, дипмісій США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]