Пт, 2024-03-29, 11:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:31
В рейтингу глобальної конкурентоспроможності Україна посилила позиції
Інші останні Економічні новини

  Україна посилила позиції в рейтингу глобальної конкурентоспроможності

Україна посіла 83 місце в рейтингу глобальної конкурентоспроможності економіки, піднявшись на шість пунктів порівняно з 2017 роком

Про це свідчить Global Competitiveness Index (GCI), випущений Світовим економічним форумом (WEF) спільно з Євразійським інститутом конкурентоспроможності та консалтинговою компанією Strategy Partners, передає Depo.ua.

Всього до рейтингу увійшли 140 країн.

Україна посіла 83 місце в рейтингу глобальної конкурентоспроможності економіки, піднявшись на шість пунктів у порівнянні з 2017 роком. Про це свідчить свіжий рейтинг Global Competitiveness Index (GCI).

Над рейтингом працювали, зокрема, Світовий економічний форум, Євразійський інститут конкурентоспроможності та консалтингова компанія Strategy Partners. Попри позитивний стрибок у рейтингу, експерти відзначають слабо розвинені інститути української економіки, вкрай нестійкі фінансову систему і макроекономічні показники.

Перші місця рейтингу займають відповідно США, Сінгапур, Німеччина, Швейцарія та Японія. Варто також уточнити, що сусідні з Україною держави займають такі позиції: Польща перебуває на 37 місці, Угорщина - 48, Словаччина - 41, Румунія - 52, Туреччина - 61, Молдова - 88.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 739 | Додав: adminA | Теги: україна, рейтинг глобальної конкурентоспромо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]