Сб, 2024-04-20, 02:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:22
В російському суді адвокат Савченко Новиков захищатиме Карп'юка
Інші останні Новини російської федерації

Один із адвокатів Надії Савченко Ілля Новиков захищатиме в Росії й українця Миколу Карп'юка.

"Я прийняв захист українця Миколи Карп'юка у Верховному суді Чечні. Події 1994 року, ст. 102 КК РСФСР", - повідомив Новіков у Twitter.

"Сьогодні (12 жовтня) розпочато добір присяжних", - додав він.

"Карп'юка ми захищаємо вдвох із грозненським адвокатом Доккою Іцлаєвим. Другого підсудного Станіслава Клиха захищає Марина Дубровіна", - додав Новіков.

Він зазначив, що у справі Савченко в Донецьку (Росія) в понеділок, 12 жовтня, працюють адвокати Микола Полозов і Марк Фейгін, до яких Новиков приєднається в середу, 14 жовтня.

Нагадаємо, Слідчий комітет РФ зараховує Карп'юка і Клиха до "банди" УНА-УНСО і звинувачує їх у вбивстві російських військових під час російсько-чеченської війни 1994-1995 років.

За версією російського слідства, серед цілей "УНА-УНСО" була "протидія російській владі в будь-якій формі й знищення громадян Російської Федерації російської національності", і до її складу увійшли в різний час громадяни України Микола Карп'юк, Станіслав Клих, Олександр Малофеєв, Олександр Музичко, Дмитро Корчинський та інші особи.

Як повідомлялося, 21 березня 2014 року лідера УНСО Карп'юка затримали в Чернігівській області російські спецслужби, звідти вивезли до Росії. Адвокати побоювалися, що його вже немає живого, хоча російська сторона запевняла у протилежному.

Журналіст Станіслав Клих був затриманий 11 серпня 2014 року в російському місті Орел. 14 серпня 2015 року Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з рішенням суду м. Єсентуки продовжити утримання під вартою Клиха до 21 жовтня.

Карп'юка й Клиха в Росії можуть засудити до ув’язнення на 15 років чи довічно.  

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 809 | Додав: adminA | Теги: адвокат Савченко Новиков, захист, російський суд, карп'юк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]