Чт, 2024-03-28, 13:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:41
В США буде створено найбільшу авіакомпанію світу із сукупним доходом в 40 млрд дол
Інші останні Новини світу
Два провідних авіаперевізника США - компанії US Airways Group Inc і AMR Corp мають намір завершити корпоративне злиття і створити найбільшу в світі авіакомпанію, що спеціалізується на пасажирських авіаперевезеннях, повідомляє УНІАН з посиланням на агентство Reuters.

Як передає агентство з посиланням на джерела на ринку, офіційно про злиття двох авіагігантів можуть заявити вже на наступному тижні, як тільки будуть узгоджені принципи управління об'єднаною компанією і кадровий склад керуючого органу.

Сума угоди, за оцінками експертів, складе від 10,5 до 11 млрд дол США. Причому близько 72% акцій об'єднаної компанії піде кредиторам AMR Corp, решту пакету розподілять між власниками US Airways Group Inc.

Очікуваний дохід об'єднаної компанії за підсумками 2013 року може скласти до 38,6 млрд дол за рахунок збільшення кількості маршрутів - як усередині США, так і за межами країни за трансатлантичними напрямками.

Нагадаємо, 2009 року, за даними Мін'юсту, United Airlines і Continental Airlines - 3-я і 4-я авіакомпанії США - отримали "спільними зусиллями" дохід на суму 29 млрд доларів, перевезли майже 150 млн пасажирів в майже 500 напрямках всередині країни і по всьому світу.

Навесні 2008 року американська авіакомпанія Delta оголосила, що досягла домовленості про купівлю Northwest Airlines. Злиття двох компаній призвело до появи найбільшого в світі авіаперевізника. За даними Delta, ринкова вартість нового підприємства повинна була дорівнювати 17,7 млрд доларів.

Довідка

US Airways, Inc. - американська авіакомпанія, п'ятий за величиною авіаперевізник США, член глобального авіаційного альянсу пасажирських перевезень Star Alliance з 2004 року. US Airways зі своїми дочірніми авіакомпаніями в даний час експлуатує флот з 353 магістральних і 319 регіональних реактивних літаків, виконуючи рейси в понад дві сотні пунктів призначення в країнах Північної Америки, Центральної Америки, Карибського басейну і Європи.

AMR Corp - американський авіаційний холдинг зі штаб-квартирою в місті Форт-Уерт (Техас), який володіє трьома сертифікованими комерційними авіаперевізниками: магістральною авіакомпанією American Airlines, регіональними авіакомпаніями Executive Airlines, Eagle Aviation Services і торговою маркою American Eagle Airlines, під якою працює ряд регіональних і місцевих перевізників США. Холдинг був створений в 1982 році в ході масштабної реорганізації магістральної авіакомпанії American Airlines.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1065 | Додав: adminA | Теги: США, 40 млрд дол, Найбільшу авіакомпанію світу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]