Вт, 2024-04-23, 09:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:31
В США сови освоюють нові штати
Інші останні Новини світу

Полярні білі сови, що звичайно гніздяться в тундрі, нинішньою зимою прийнялися освоювати незвичну для них територію багатьох штатів США - аж до такого південного, як Оклахома.

Позаяк у наші дні ці птахи асоціюються з романами про Гаррі Поттера, то американці із захопленням обговорюють питання про те, що викликало появу крилатих гостей.

Орнітологи ж відповідають на це питання досить прозаїчно. За їхніми даними, сови, очевидно, розплодилися через те, що минулого сезону в тундрі був достаток лемінгів, якими вони здебільшого харчуються. Узимку ж корму перестало вистачати на всіх, і пернаті хижаки перемістилися в пошуках їжі в райони, куди зазвичай не залітали, передає ИТАР ТАСС.

Фахівці стверджують, що під час зіткнення із традиційними американськими хижаками - аж до вовків - полярні сови, розмах крил яких може перевищувати півтора метра, цілком можуть за себе постояти.

Незвичне ж для них сусідство з людьми не обіцяє їм нічого доброго - птахи нерідко гинуть унаслідок зіткнень із автомашинами й лініями електропередач. У зв'язку із цим фотографів-аматорів і взагалі шанувальників живої природи просять не лякати сов і не змушувати без потреби здійматися в повітря.

Варто сказати, що через діяльність людини гинуть не тільки сови. Масова загибель чорних дроздів сталася новорічної ночі в одному з міст американського штату Арканзас - рівно через рік після аналогічного інциденту в тому ж місці.

Тим часом Британія потерпає від нашестя сонечок-канібалів. Деякі види британських сонечок опинилися на межі зникнення через навалу одного виду азійських сонечок, так званих арлекінів. Надзвичайно ненажерливі комахи через відсутність їжі почали нападати на своїх побратимів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1099 | Додав: adminA | Теги: Полярні білі сови | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]