Сб, 2024-04-20, 04:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:22
В топ-15 корупціонерів світу за версією Transparency International Янукович посів третє місце
Інші останні Кримінальні новини

Екс-президент Віктор Янукович потрапив у короткий список топ-корупціонерів за версією Transparency International в рамках кампанії Unmask the corrupt.

Голосування по топ-листу триватиме ще 61 день, вже проголосували 4,5 млн людей.

Перед цим команда експертів розглянула кожну номінацію, щоб вибрати остаточні 15 випадків на основі ключових критеріїв відбору: безкарність, найбільший збіг з визначенням корупції у великих масштабах, міжнародний характер.

Станом на п'ятницю, Янукович перебуває на третьому місці за голосами людей.

На першому місці - сенатор Домініканської Республіки Фелікс Баутіста. На другому - бразильська нафтова компанія Petrobras.

У списку також є ФІФА, екс-президент Єгипту Хосні Мубарак, Фонд Ахмата Кадирова - батька керівника Чечні Рамзана Кадирова. Туди чеченці відправляють частину свого доходу.

Довідка

Після розстрілу Майдану Янукович втік з України вночі проти 23 лютого 2014 року. Під час перебування в Росії втікач кілька разів звертався до народу України з приводу своєї "легітимності". 1 березня він звернувся до російської влади з проханням застосувати свої війська в Україні.

3 жовтня тодішній радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що президент РФ Володимир Путін надав російське громадянство сім'ї Януковича.

Проти Януковича і низки інших колишніх чиновників відкрито кримінальне провадження про масові вбивства мирних громадян. Їх було оголошено в розшук.

Також проти ряду високопосадовців часів Януковича відкрито кримінальні провадження за фактами відмивання коштів та виведення капіталів.

У лютому 2015 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про позбавлення Віктора Януковича звання Президента України".

21 липня Інтерпол виключив Януковича з міжнародного розшуку через нібито "політичний характер кримінальної справи".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 729 | Додав: adminA | Теги: янукович, третє місце, Transparency International, топ-15 корупціонерів світу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]