Сб, 2024-04-20, 00:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:18
В Угорщині через своє єврейське коріння лідер ультраправої партії "Йоббік" пішов у відставку
Інші останні Новини Європейського Союзу

Політична кар'єра одного з лідерів ультраправої партії "За кращу Угорщину" ("Йоббік") виявилася на межі розпаду після того, як стало відомо, що батьки матері політика були євреями.

30-річний Чанад Сегеді (Csanad Szegedi) вважався висхідною зіркою угорської політики, пише інтернет-видання Thestar.com з посиланням на Associated Press.

Він прославився тим, що звинувачував євреїв у "скуповуванні" країни та оскверненні національних символів Угорщини, пише "Корреспондент.net".

Однак кар'єра Шегеді пішла на спад після того, як до ЗМІ потрапив датований 2010 роком аудіозапис, на якому колишній засуджений Золтан Амбрус повідомляє політику, що у нього є документи, які підтверджують єврейське походження Шегеді.

У відповідь лідер ультраправих пропонує Амбрусу за мовчання гроші або роботу в структурах Євросоюзу.

Після тижня чуток Сегеді визнав у червні, що його бабуся вижила в Освенцімі, а його дід - ветеран у виправно-трудових таборах. При цьому політик заявив, що є 100%-м угорцем єврейського походження. Він також попросив вибачення за свої заяви, які, можливо, образили єврейський народ.

У липні Сегеді під тиском подав у відставку з усіх партійних посад і відмовився від членства у партії "Йоббік". Однак на початку серпня у партії також вимагали, щоб він відмовився від свого місця в Європарламенті, де "Йоббік" має три мандати. Своє рішення партійні функціонери пояснили тим, що Сегеді підозрюється у хабарництві.

Зауважмо, що раніше з'явилася можливість побачити документи, які підтверджують чутки про єврейське походження Володимира Леніна.

В Історичному музеї в Москві експонуються десятки нещодавно розсекречених документів. Серед них є лист старшої сестри Леніна, Ганни Ульянової, в якому сказано, що їхній дідусь по матері був українським євреєм, який прийняв християнство, щоб виїхати за межі смуги осілості і отримати вищу освіту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1010 | Додав: admin | Теги: Угорщина, Йоббік, лідер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]