Пт, 2024-03-29, 10:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:14
В Україні дали "зелене світло" кандидатам з судимістю - місцеві вибори-2020
Інші останні Політичні новини

Місцеві вибори-2020: в Україні дали "зелене світло" кандидатам з судимістю

Закон підписано президентом Володимиром Зеленським у п'ятницю, 18 вересня.

Місцеві вибори пройдуть 25 жовтня

Глава держави Володимир Зеленський підписав прийнятий Верховною Радою закон № 3995, згідно з яким кандидатам у депутати на місцевих виборах в Україні відтепер не потрібно в обов'язковому порядку надавати довідку про наявність або відсутність судимості в процесі реєстрації.

Про це повідомляє офіційний портал Верховної Ради України.

Зокрема, на сайті зазначено, що законопроект був зареєстрований у парламенті 19 серпня. Після вивчення документа профільним комітетом і проходженням додаткових процедур, він був прийнятий 15 вересня.

18 вересня закон підписав президент Володимир Зеленський.

Додамо, раніше довідка про наявність або відсутність судимості була потрібна не від усіх кандидатів, які мають намір взяти участь у виборчому процесі на місцевому рівні. У чинному законодавстві прописано, що довідку не потрібно надавати кандидатам у депутати сільської, селищної та міської рад (там, де територіальна громада не перевищує 10 тисяч виборців). Також така довідка не обов'язкова для кандидатів на посаду сільського, селищного та міського голови.

Нагадаємо, місцеві вибори пройдуть на підконтрольних офіційному Києву територіях 25 жовтня 2020 року. Виняток - деякі об'єднані територіальні громади на Донбасі, які не готові до організації місцевого виборчого процесу.

Офіційно виборчий процес стартував 5 вересня.

У МОЗ заявили, що громадяни, у яких був діагностований коронавірус, зможуть проголосувати вдома. Для цього їм потрібно до 20:00 останньої п'ятниці перед виборами звернутися до територіальних комісій з відповідною заявою.

Вибори пройдуть і в червоній епідемічній зоні, де введені жорсткі карантинні заходи. Немає ніяких законних підстав для скасування голосування у таких регіонах, містах і районах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 636 | Додав: adminA | Теги: україна, зелене світло кандидатам з судиміст, місцеві вибори-2020 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]