Чт, 2024-04-18, 23:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:35
В Україні керівником місії ЄС буде начальник Вільнюської поліції
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Начальник Головного комісаріату поліції Вільнюського округу Кястутіс Ланчінскас йде зі своєї посади, щоб проводити реформи правоохоронних органів в Україні.

Про це він повідомив виданню delfi.

"Я виграв конкурс на заміщення посади керівника місії Європейського союзу в Україні. Це консультативна місія. Ми надаватимемо допомогу Україні в реформуванні правоохоронних органів: поліції, прикордонних органів та інших", - сказав він.

Він також повідомив, що 7 січня Комітет політичної безпеки ЄС ще повинен буде затвердити призначення, оскільки це високий пост, після чого, якщо рішення буде позитивним, 1 лютого він уже буде в Києві.

Поки що контракт передбачає 1 рік роботи, але може бути продовжений до 3 років.

Ланчінкас пропрацював на посту глави поліції литовської столиці майже сім років.

Попередній голова місії Кальман Міжеї йде з посади стало відомо на початку листопада минулого року.

Про причини ротації тоді не повідомлялося.

Рішення щодо розгортання Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України було прийнято Радою ЄС із закордонних справ 22 липня 2014 року.

Нині до завдань місії належить "стратегічне консультування" українських безпекових відомств та координація донорської допомоги для реформи сектора цивільної безпеки.

Відзначимо, раніше в Transparency International заявили, що зволікання у боротьбі з корупцією загрожує безвізовому режиму України з ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 785 | Додав: adminA | Теги: україна, начальник Вільнюської поліції, керівник місії ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]