Пт, 2024-04-19, 15:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:14
В Україні місія МВФ залишиться довше, ніж планувалося
Інші останні Економічні новини

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ), яка зараз перебуває в Києві, продовжить роботу і після 29 січня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело у фінансових колах.

Період, на який буде продовжено період роботи місії Фонду в Києві, невідомий.

Місія МВФ почала роботу в Україні 8 січня.

Міністр фінансів України Наталія Яресько в Давосі сказала, що рада директорів МВФ вже розглянула запит України на зміну нинішньої програми stand-by на програму розширеного фінансування Extended Fund Facility (EFF).

"Ми повинні за кілька тижнів домовитися з МВФ, прискорити процеси у Вашингтоні (де розташована штаб-квартира Фонду - ред.), щоб вони змогли надати нам вже перші транші наприкінці лютого - на початку березня", - повідомила Яресько.

Раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд збільшить фінансування України за умови стабілізації ситуації в країні, заявила глава МВФ Крістін Лагард.

МВФ вимагає від України підвищити тарифи на газ для населення всемеро, - комітет ВР

Міжнародний валютний фонд (МВФ) вимагає від уряду України підвищити тарифи на газ для населення всемеро. Про це заявив заступник голови комітету Верховної Ради з питань бюджету Віктор Кривенко під час засідання Київського міжнародного економічного форуму, передає "РБК-Україна".

"Ми вважаємо, що одна з основних проблем - це вимога МВФ у 7 разів підвищити тарифи. Таку вимогу можна розглядати виключно як інтерес газовидобувних компаній. За нашими розрахунками, такої необхідності, щоб покрити дефіцит НАК "Нафтогаз", немає. Підвищення тарифів має бути, але не більш ніж на 25%", - заявив Кривенко.

Також, за його словами, переговори з МВФ тривають, однак депутатів не інформують про перебіг цих переговорів.

Як повідомлялося, ціни на газ для українців будуть переглянуті у бік збільшення вже в першому кварталі 2015 року.

Наприкінці 2014 року прем´єр Арсеній Яценюк заявляв, що український ринок енерготарифів необхідно привести до ринкового рівня, внісши зміни в чинний графік збільшення вартості енергоресурсів у 4 рази до 2017 року. За його словами, графік підвищення тарифів буде узгоджуватися з МВФ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 786 | Додав: adminA | Теги: місія МВФ залишиться довше, Україні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]