Пт, 2024-04-26, 00:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:52
В Україні мораторій на перевірки бізнесу можуть продовжити "мінімум на рік"
Інші останні Економічні новини

Мораторій на перевірки бізнесу в Україні, запроваджений на пропозицію уряду у серпні 2014 року і продовжений наприкінці 2015 року на перше півріччя поточного року, може бути продовжений і далі ще "мінімум, на рік", повідомила на брифінгу в уряді голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна, передає УНІАН.

Вона нагадала, що у листопаді 2015 року Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про продовження мораторію на перевірки бізнесу, і зараз, за словами Ляпіної, робота у парламентських комітетах триває.

"Вважаємо, що буде прийняте рішення про продовження мораторію – мінімум, на рік", - сказала Ляпіна. При цьому вона наголосила, що мораторій матиме чіткий механізм винятків, коли перевірки проводитимуться, однак або за рішенням уряду, наприклад, або на підставі серйозної скарги чи обґрунтованої претензії.

Як повідомлялося, мораторій на перевірки бізнесу, запроваджений у серпні 2014 року, не поширюється на планові фіскальні перевірки, але при цьому є важливим методом підтримки бізнесу на період реформи регуляторної системи в Україні. На поточний момент Мінекономрозвитку активно розробляє проект створення спеціального електронного реєстру перевірок, який акумулюватиме усі дані про планові фіскальних перевірок бізнесу.

Як раніше заявляв прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк, уряд України готовий повернути практику проведення перевірок бізнесу, однак для цього необхідно подолати корупцію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 798 | Додав: adminA | Теги: мінімум на рік, перевірки бізнесу, україна, мораторій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]